Vlakbij het station van Brugge staat nu de aangepaste versie van het verkiezingsbord van Mercedes Van Volcem.
Volledig scherm
Vlakbij het station van Brugge staat nu de aangepaste versie van het verkiezingsbord van Mercedes Van Volcem. © Mathias Mariën

Verkiezingskoorts in Brugge laait op: vandalen maken een Mazda van lijsttrekker Mercedes Van Volcem

De naderende verkiezingen laten de Brugse stemmer duidelijk niet koud. Enkele vandalen bekladden een groot verkiezingsbord van kandidaat-burgemeester Mercedes Van Volcem (Open VLD Plus) vlakbij het station in Brugge. De inspiratiebron voor het 'kunstwerk'? De kandidate haar naam. 

15 reacties

  • Jean West

    6 jaar geleden
    En dan komen ze af minder plastiek, die borden, papier en bedrukking zijn ook milieuonvriendelijk.
  • eric maier

    6 jaar geleden
    gebeurd bij elke verkiezing. best wel grappig, eentje gemaakt door iemand met inspiratie..
  • Peeters Freddy

    6 jaar geleden
    Er zullen weer veel bomen gekapt worden om al die affiches te maken, en ja ook partij Groen zal papier verlossen.
  • Luc Deville

    6 jaar geleden
    Gebeurde vroeger ook en zelfs meer. De betrokkene vloekte eens en lachte 10 seconde later met de bijgewerkte affiche van andere kandidaten.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Vroeger noemde men dat kinderstreken ,vandaag een kapitale criminele daad waar ze je een gevangenisstraf zouden voor geven wegens vandalisme dat eigenlijk inhoud een goed stuk te maken dat een functioneel doel heeft ,een bord is een stuk over-bodig papier dat geen functie heeft behalve de omgeving bezoedelen.
  1. Onthaalmoeder voor rechter nadat jongetje schedelfractuur oploopt: “Excuses hebben we ook na twee jaar nog niet gekregen”
    PREMIUM

    Onthaalmoe­der voor rechter nadat jongetje schedel­frac­tuur oploopt: “Excuses hebben we ook na twee jaar nog niet gekregen”

    Een onthaalmoeder uit Langemark moet zich voor de rechtbank van Ieper verantwoorden nadat in haar opvang een kindje zwaargewond raakte. De toen 9 maanden oude knaap kreeg in 2022 een stoel op zijn hoofdje en liep een schedelfractuur op. Haar raadsman spreekt van een jammerlijk ongeval. Maar waarom duurde het een week voor de politie ingelicht werd? En hoe gaat het ondertussen met het slachtoffertje? De beklaagde kon kort na de feiten nog rekenen op heel wat steunbetuigingen: “Ze zorgt voor onze baby’s alsof het haar eigen kinderen zijn, de liefde spat ervan af.”
    Langemark
  2. Odette, Joyce en Regina lieten hun DNA testen en dat veranderde hun leven: “Ik kreeg een lijst van 15 ziektes die ik nooit zou krijgen”
    PREMIUM
    2

    Odette, Joyce en Regina lieten hun DNA testen en dat veranderde hun leven: “Ik kreeg een lijst van 15 ziektes die ik nooit zou krijgen”

    Al zeker honderdduizend Belgen lieten hun DNA testen via commerciële (Amerikaanse) bedrijven als MyHeritage, Ancestry of 23andMe. Ze zijn een makkelijke, snelle en goedkope manier om in het verleden te duiken, maar wat hun handleiding niet vertelt: ze kunnen je hele leven op z’n kop zetten. Joyce, Odette en Regina deden er één — elk om hun eigen reden — en kwamen véél te weten: “Uit de test kwam: verhoogd risico op kanker. Twee jaar later kreeg ik de diagnose.”