Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Getty

Belg voor het eerst in tien jaar iets minder rijk: schulden met 12 miljard euro gestegen

Het nettovermogen van een doorsnee gezin in België is voor het eerst in tien jaar gedaald. In het eerste kwartaal van 2018 klokte het gemiddeld nettovermogen van een Belgisch gezin nog af op zo’n 215.000 euro: minder dan in 2017 en 2016. Dat blijkt uit een studie van ING op basis van cijfers van de Nationale Bank. Volgens de bank sparen we minder, terwijl onze schulden opvallend snel zijn gestegen.

41 reacties

  • Ronny Biesen

    6 jaar geleden
    Met dank aan de regering. Mensen kunnen minder sparen dank zij de extra belastingen en de duurdere facturen. Bedankt nva
  • Emi Hergersberg

    6 jaar geleden
    als de koek van het welzijn onder meer mensen moet verdeeld worden, dan worden de stukjes niet groter :-) Een kleinere bevolkingsdichtheid is de enige redding voor de toekomst.
  • Fonske Beys

    6 jaar geleden
    Velen hadden gekozen ( NVA ) voor verandering . We worden alleen maar ARMER .
  • LUCIEN MICHIELS

    6 jaar geleden
    De kracht van verandering werkt de klei man armer en de rijk rijker dank u NVA.
  • Ronny Ooijen

    6 jaar geleden
    "2 jaar afzien en dan de vruchten plukken" zei Bart De Wever van N(V)-Blabla, alias de duurste leefloner van vlaanderen. En, bevallen de zure citroenen? De vlaming koos, de vlaming krijgt.....de rekening. Gefeliciteerd met uw 4000 euro méér staatsschuld per Belg (van zuigeling tot hoogbejaarde) sinds 2014. Liefhebbers van fabeltjes kunnen de (loze) beloftes van N(V)-Blabla van 2014 nog eens nalezen.