Advocaat Sven Mary: “Voetbalcommentator Stéphane Pauwels was niet bij homejacking aanwezig”

Het federaal parket heeft nu ook de ex-vriendin van de Waalse voetbalcommentator Stéphane Pauwels in verdenking gesteld als medeplichtige aan een gewelddadige homejacking, vorig jaar in Lasne. Zijn advocaat Sven Mary reageerde donderdagmiddag voor het eerst en zegt dat zijn cliënt niet betrokken was bij de homejacking en dus ook geen geweld gebruikte.

cel,tg

De Waalse tv-presentator en voetbalcommentator Stéphane Pauwels is woensdag door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder voorwaarden. Dat is bevestigd door het federaal parket.

Pauwels is wel in verdenking gesteld van betrokkenheid bij een gewelddadige en agressieve homejacking op 7 maart 2017 in de Waalse gemeente Lasne. Al zou de voetbalcommentator volgens onze bronnen niet zelf aan die homejacking hebben deelgenomen.

De advocaten van Pauwels, Sven Mary en Romain Delcoigne, hebben donderdagmiddag voor het eerst gereageerd. Ze zeggen dat Pauwels onschuldig is en dat het onderzoek dat ook zal uitwijzen. Voorlopig kunnen ze echter geen details geven om het onderzoek niet te schaden.

Het federaal parket heeft hem in verdenking gesteld, maar kan voorlopig niet communiceren. Zijn werkgever RTL heeft de man intussen wel geschorst.

Donderdag is ook zijn ex-vriendin Noëlle C. in verdenking gesteld. De vrouw, die zich Vanessa laat noemen, was maandag opgepakt bij een huiszoeking. Zij was dinsdag in eerste instantie vrijgelaten zonder voorwaarden en was niet in verdenking gesteld. Maar dat is intussen dus wel gebeurd, zegt Wenke Rogge van het federaal parket.

J.E., de tweede persoon die maandag werd opgepakt, is ook in verdenking gesteld als mededader voor diefstal met geweld, in bende, bij nacht en met gebruik van wapens en voertuigen. Hij is een gewezen bokser.

Pauwels nam niet actief deel aan overval

De eigenaar van de woning waar de homejacking gebeurde, de ex-vriend van Noëlle C., was op 6 maart 2017 zelf niet thuis. Het slachtoffer was een vriend die bij hem logeerde.

Advocaten Sven Mary en Romain Delcoigne zeggen nu dat hun cliënt niet aanwezig was op de plaats van de misdaad, noch dat hij enig geweld zou gebruikt hebben. Volgens de advocaten zijn die twee elementen zelfs geen hypotheses in het onderzoek. Voor de rest zullen Pauwels en zijn advocaten in het belang van het aan de gang zijnde onderzoek geen publieke mededelingen meer doen.

Pauwels wilde de ex-vriend van zijn toenmalige partner “een lesje leren”. De 50-jarige tv-presentator en voetbalanalist zou volgens politiebronnen niet actief hebben deelgenomen, maar de opdracht hebben gegeven voor de interventie en een team daders gerekruteerd hebben. De inverdenkingstelling baseert zich op materiële elementen zoals de telefonie, luidt het daar nog.

Stéphane Pauwels (50) is een gekende voetbaljournalist in Wallonië. Hij werkte onder meer als analist voor de populaire tv-programma’s La Tribune (de Waalse tegenhanger van Extra Time) en Téléfoot, en duikt ook geregeld op in de kranten. De flamboyante Pauwels neemt nooit een blad voor de mond.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen