Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Spilindex overschreden: dit betekent het voor jouw loon

GeldDe spilindex is afgelopen maand overschreden. Zo meldt statistiekbureau Statbel. Dat betekent dat de sociale uitkeringen en de pensioenen in september twee procent omhoog gaan, en dat de weddes in de openbare sector in september met twee procent stijgen. Maar wat is de spilindex nu juist? Is die stijging er voor iedereen? En hoe ga ik dat voelen in mijn portemonnee? Een overzicht:

181 reacties

  • An Vanden Bossche

    6 jaar geleden
    Het doet helemaal niks ter zake of een ambtenaar, uitkeringsgerechtigde, zelfstandige of loontrekkende min of meer werkt of belastingen betaald. Wat ter zake doet is de betaalde pensioenbijdragen tov het geleverde pensioen: welnu, dat is geheel afhankelijk van de stand waartoe men behoort. Al naar gelang de stand waartoe men behoort is het pensioen iets anders, bij gelijke bijdragen.
  • Tim Peeters

    6 jaar geleden
    gewoon veel luxe overboord smijten. en als ik iets koop is het zo duurzaam ,wel duurder dat het zeer lang meegaat .men kan gigantisch veel besparen op auto ,gsm ,tv toestel en andere wanne be gadgets .ik investeer nog wel in een extra fiets. dan kan ik eens lachen wanneer ik voorbij de tankstations rij.auto nog enkel voor verre afstanden. dan gaat hij lekker lang mee.je leven wordt er aangenamer op en je ligt niet meer wakker van zware afbetalingen.zalig gewoon.
  • Florent Verhaeghe

    6 jaar geleden
    Index goed in CENTEN voor iedereen dezelfde opslag.onrechtvaardig in procenten. Schuld van de vakbonden die zogezegd de kleine man beschermd
  • Yvan Lindekens

    6 jaar geleden
    mich lee, een bediende, single, 50k€, geen enkele aftrekpost, "8% gemeente", 50k€/jaar betaalt 34,51% belastingen. Zelfde geval, 100k€: 36.48%. Zelfde geval 200 k€: 39.97%. Sommige mensen moeten toch echt eens leren rekenen. Zo moeilijk is dat niet.
  • raymond van der craen

    6 jaar geleden
    Mensen niet klagen, ik kan weer enkele duvelkes per maand extra drinken!