© Hispanitas

Zo draag je je enkellaarsjes nu al

Enkellaarsjes blijven niet voor niets de ultieme herfstfavoriet. Niet te warm, niet te fris en enorm veelzijdig. Tijdloos onder een jeans of elegant onder een zomerjurkje, zo draag je je enkellaarsjes nu al!

cityfashion

Elegant onder een zomerjurkje

Nagenieten van je zwierige zomerjurkjes? Een paar enkellaarsjes met stevige blokhak zorgen voor een verrassend contrast in je outfit. Koude zomeravond? Werk je look af met een mooie oversized cardigan of tijdloos jeansvestje.

Tijdloos met een jeans

Enkellaarsjes en jeans blijven een match made in heaven. Nu al pronken met je nieuwe paar? Combineer je jeans (met lichte wassing) met een off-shoulder top of losse blouse met print voor een flinke dosis boho chic.

Stoer met een plissérok

Als er één rok is die nog enkele seizoenen in onze kleerkast mag hangen, dan is het wel een plissérok. Met een T-shirt met quote of cosy sweater sla je nooit de bal mis. Combineren met een paar enkellaarsjes? Kies voor een laag, stoer paar!

Zo ziet je leren handtas er weer als nieuw uit

© Michael Kors

Slijtage en vlekken zijn de ergste vijand van je leren handtas. Zonde van je investering, toch? Met deze tips ziet je leren handtas er weer als nieuw uit!

De juiste verzorging voor jouw tas

Zo lang mogelijk plezier hebben van je handtas? Blijf je tas dan voeden en probeer uitdroging te vermijden. Hoe je dit doet? Volgens Annick Hulsmans, zaakvoerder van Savanna Lederwaren te Zonhoven, is het belangrijk om te kijken naar de ledersoort van je handtas. Vet leder? Gebruik dan een beetje Nivea of Vaseline om je tas soepel te houden. Korrelig leder? Klassieke reinigingsmelk legt een laagje ter bescherming. Ten slotte: met een tandenborstel geef je de vezels van je daim tas een boost!

Heeft je tas vorm verloren?

Een zware inhoud kan ervoor zorgen dat je tas haar vorm verliest. De oplossing? Vul je handtas op wanneer je ze niet gebruikt met proppen krantenpapier, zakdoekjes of toiletpapier. Je tas blijft het langst mooi wanneer je ze plat neerlegt. Toch ophangen? Hang ze op aan twee haakjes zodat de hengel niet gaat doorscheuren.

Vlekken en geurtjes

Een goede voorbereiding is het halve werk. Je dag beginnen met een propere tas? Ga 's avonds met een droge doek over de buitenkant en met een kledingroller over de binnenkant (er blijven verbazend veel kruimeltjes en pluisjes achter) van je handtas.

Last van vlekken op je tas? Warm water en babyshampoo zijn de partners in crime van je leren handtas. Onaangename geurtjes? Laat een zakje bakpoeder een nachtje in je tas liggen! Het poeder absorbeert de geurtjes die door het dragen in je tas zijn geslopen.

Waarom elke vrouw minstens zeven paar schoenen moet hebben

© Steve Madden

Denkt partnerlief bij elk pakje dat aan huis komt “Het is niet waar! Toch wéér geen nieuw paar schoenen?” laat hem dan vooral even dit artikel lezen. Een vrouw heeft minstens 7 paar goede schoenen nodig in haar garderobe. De reden? Het is beter voor je voeten en je schoenen. Als dat geen goed excuus is.

Je redt er je schoenen mee

Je had het misschien al door: 7 dagen = een volledige week. Dat betekent dat je elke dag andere schoenen moet dragen en ze best een volledige week laat rusten. Waarom dan? "Slijtage", aldus Jim Kass van schoenenmerk Allen Elmonds tegenover Business Insider. Niet enkel aan de buitenkant krijgen je schoenen het hard te verduren (regen, zon en modderige wegen zijn nefast voor élk paar stappers), ook de binnenkant heeft af en toe nood aan ontspanning. "Zweet zorgt niet alleen voor geurtjes, als je het niet voldoende laat opdrogen, zullen je schoenen uit hun vorm geraken waardoor ze minder ondersteuning geven. Creëer dus voldoende adempauze door ze een weekje niet te dragen."

Tip: Wil je ze sneller doen drogen? Vul ze dan op met krantenpapier om het vocht te absorberen of leg er een ongebruikt theezakje in. Zet lederen schoenen in geen geval bij de verwarming, dat beschadigt het leer!

Je vermijdt pijnlijke voeten

Niet enkel voor je schoenen, ook voor je eigen voeten is een rustmoment inlassen waardevol. Als je vaak dezelfde schoenen draagt, worden dezelfde drukpunten van je voeten te hard belast. Je draagt dus beter niet elke dag platte sneakers, espadrilles of sandaaltjes maar doet er goed aan soms eens af te wisselen met schoenen met een (kleine) hak. Zo gebruik je telkens andere spieren en drukpunten waardoor je pijnlijke voeten voorkomt.

Je voorkomt blessures

Een laatste reden om je schoenen een week aan de kant te zetten? Je gewicht zorgt ervoor dat de zolen van je schoenen steeds ingedrukt worden. Als je ze niet genoeg tijd geeft om terug z’n oorspronkelijke vorm aan te nemen, zal je dus steeds op een afgevlakte zool lopen. Zonder een goede zool krijg je geen goede ondersteuning en zal je tijdens het wandelen al snel rug- en kniepijn ondervinden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lifestyle