Italië ontsnapt aan cruciale nederlaag ondanks “één van grootste blunders uit carrière van Buffon”

Italië en Spanje hebben elkaar in evenwicht gehouden op weg naar het WK 2018 in Rusland: in Turijn werd het 1-1, na een zeldzame maar levensgrote blunder van doelman Gianluigi Buffon en een penaltydoelpunt van De Rossi.

jvh

Buffon kwam tien minuten ver in de tweede helft onbezonnen uit zijn doel om de doorgebroken Vitolo af te stoppen, maar trapte glorieus naast de bal. Zo kon de Spaanse spits het leer rustig in een leeg doel deponeren. Een op dat moment geheel verdiende voorsprong voor La Roja, die de Squadra de hele eerste helft van het kastje naar de muur tikten.

Maar Spanje pakte toch geen cruciale zege in WK-kwalificatiegroep G: Eder ging vlot neer in het strafschopgebied na een fout van Sergio Ramos, Daniele De Rossi liet David De Gea geen schijn van een kans.

Bovendien mochten de bezoekers blij zijn dat ze op dat moment nog met elf op het veld stonden: spits Diego Costa had altijd met een tweede gele kaart naar de kant gemoeten, nadat hij uit frustratie een bal wegtrapte nadat hij was afgevlagd voor buitenspel. Bondscoach Lopetegui haalde Costa dan ook meteen naar de kant.

Door dit resultaat hebben beide ploegen vier punten, twee minder dan groepsleider Albanië, dat met 2-0 won van Liechtenstein. Israël, met Gent-verdediger Rami Gershon de hele wedstrijd op de bank, bleek dan weer met 1-2 te sterk voor Macedonië.