Man holding up bottle of water against a dried desert landscape.
Volledig scherm
PREMIUM
Man holding up bottle of water against a dried desert landscape. © Getty

Geen neerslag tot half september: De Grote Droogte deel 2. "Gelukkig douchen we nu minder"

De extreem droge zomer trapt nog even na, want tot half september wordt opnieuw geen neerslag voorspeld. Goed nieuws voor zonnekloppers, maar niet zozeer voor de landbouw en onze watervoorraden. "Blijft heel september droog, dan is een nieuw sproeiverbod niet uitgesloten", vermoedt hoogleraar waterbouwkunde Patrick Willems (KU Leuven).

27 reacties

  • Roger Geens

    6 jaar geleden
    In Het Laatste Nieuws van vandaag las ik dat dinsdag en woensdag regen verwacht wordt ,5 en 3 l zelfs . Het is voldoende dat de wind draait en we kunnen een heel ander weerpraatje krijgen .
  • Magda De Munck

    6 jaar geleden
    Er wordt minder gedoucht, dat is toch om te lachen hoop ik.
  • Marc Hayen

    6 jaar geleden
    Weinig waterverbruik dan zijn ze weer gedwongen om tarieven te verhogen!
  • Bob Bedford

    6 jaar geleden
    Voor mij mag de droogte aanhouden...we passen ons wel aan...en wat het watertekort betreft: de prijs van de (opblaasbare) zwembaden vertiendubbelen zodat de mensen terug in de openbare baden gaan zwemmen en we hebben water genoeg.
  • Johan Vercarre

    6 jaar geleden
    De natuur zal een periode van droogte in september wel aankunnen. Er is voldoende water gevallen deze augustusmaand. En droog tot half september, daar geloof ik ook niets van. De weermodellen voorzien toch nog voldoende buiige onderbrekingen in het nazomerweder, al zitten ze niet allemaal op één lijn desbetreffend.