© Photo News

Obbi Oulare terug naar de man die hem lanceerde: “Ik was blij toen Preud’homme belde”

“Ik moet geduldig zijn, maar normaal gezien keer ik nog in 2018 terug op het veld.” Kersvers Standard-spits Obbi Oulare zegt het op zijn persvoorstelling. De 22-jarige Watford-huurling zag zijn carrière de voorbije jaren geremd door allerlei blessures. Daar wil de zoon van KRC Genk-icoon Souleymane Oulare komaf mee maken, en liefst zo snel mogelijk. Michel Preud’homme, de man die hem bij Club Brugge lanceerde, moet hem daarbij helpen.

Bob FAESEN

Voor elke belangrijke beslissing vraagt Obbi Oulare zijn vader om carrièreadvies. “Negen van de tien keer luister ik”, lacht de boomlange spits. “Toen bleek dat Standard me wilde hebben, heb ik hem meteen gebeld. Hij zei dat het goed was. Zeker omdat bij deze club de trainer zit die me liet debuteren. ‘Een teken van vertrouwen en dus een goed idee’, fluisterde hij me toe.”

Oulare tekende dus voor Standard, dat hem één seizoen (met aankoopoptie) huurt van Premier League-club Watford. Al heeft het even geduurd eer de deal werd afgerond. “In juni vonden de eerste contacten plaats. In bepaalde media circuleerde mijn naam al, maar ik durfde het niet geloven gezien mijn situatie. Toen ik de naam Michel Preud’homme op mijn telefoon zag verschijnen, was ik heel blij. Hij vroeg me of ik er klaar voor was en of ik weer met hem wilde werken. Mijn antwoord was duidelijk: ja. Ik kijk ernaar uit om weer met hem te werken. De onderhandelingen hebben even aangesleept, maar ik wilde me vooral concentreren op mijn herstel na mijn zware operatie.”

Zeven jaar pijn

Oulare kwam vorig jaar op huurbasis voor Antwerp niet verder dan zestien matchen en drie goals. Na heel wat pijntjes heeft hij tegenwoordig het etiket ‘man van glas’ op zich kleven. Begin mei besloot hij zich te laten opereren aan de heup. Iets dat al jaren op zich liet wachten. “Alle specialisten waar ik mee gesproken heb, hebben het bevestigd: de zes beenblessures die ik de laatste jaren heb opgelopen, zijn afkomstig van een onevenwicht in mijn gewrichten. Al zeven jaar had ik iedere ochtend pijn bij het opstaan. Na anderhalf jaar zonder te spelen bij Watford stond ik echter niet meteen te springen om onder het mes te gaan.”

Nog dit jaar hoopt hij zijn rentree op het hoogste niveau te maken en terug de Oulare te worden die hij was voor hij in 2015 naar Watford trok. “Het zou nu makkelijk zijn om te zeggen dat ik toen een andere keuze had moeten maken, maar de Premier League was mijn droom. Drie jaar geleden heb ik de keuze gemaakt en het was ondanks alles een mooie ervaring. Misschien had ik meer naar Preud’homme moeten luisteren indertijd. Een beetje hetzelfde verhaal als Maxime Lestienne. We hebben allebei bijgeleerd en weten nu beter.”

Terugkeer

In Luik kennen ze Oulare vooral van zijn topprestatie in zijn afscheidsmatch voor Club Brugge. Blauw-zwart klopte Standard met 7-1 en de belofteninternational scoorde een fenomenale goal, maar Oulare heeft ook een verleden bij Standard. In 2012-2013 speelde hij er in de jeugd. “Ik ken de club dus wel. Er is ook wat veranderd. Waar we nu deze persconferentie houden was eerst een restaurant, toch? Ach, het voelt allemaal heel vertrouwd en dat vergemakkelijkt de aanpassing alleen maar.” Toch blijft de terugkeer van Oulare naar Luik vooral een terugkeer naar Preud’homme. “Hij heeft me destijds bij Club Brugge gelanceerd, en gaat me nu bij Standard herlanceren.”

Lestienne mikt op Charleroi - Maxime Lestienne (26) is op de weg terug bij Standard. De vleugelspits kwam deze zomer transfervrij over van Malaga, maar sukkelde sindsdien met een hamstringblessure. De revalidatie verloopt voorspoedig. Wellicht is hij voor de match tegen Charleroi (15/9) inzetbaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer