BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Lidl pakt intern e-mailverkeer aan: 's avonds en in weekends komen mails niet meer toe, zodat werknemers "hun hoofd kunnen leegmaken"

Vanaf 1 september gaat er een nieuwe regel in voor de werknemers van supermarktketen Lidl België en Luxemburg: tussen 18.00 uur ’s avonds en 07.00 uur ’s morgens zal het mailverkeer pauzeren. Een interne e-mail die tussen die uren wordt verstuurd, zal pas om 07.00 uur aankomen. Bovendien zullen mails die in de weekends verstuurd worden, pas maandagochtend in de mailbox van de werknemers belanden. Lidl wil zo medewerkers de kans geven “om hun hoofd volledig leeg te maken”, zegt woordvoerster Isabelle Colbrandt.

25 reacties

  • Ruddi Nijssen

    6 jaar geleden
    Goede maatregel, maar gaan ze dan ook stoppen met midden in de nacht vrachtwagens te lossen aan hun filialen, zodat omwonenden ook nachtrust hebben ?
  • Mia Verheyen

    6 jaar geleden
    Meeste e-mails die buiten werktijd verzonden worden, werden opgemaakt tijdens de werkuren, en sommigen trappen daarin.
  • Erik Moens

    6 jaar geleden
    Dan kunnen de meelezers van hoger in de hiërarchie ook wat rusten wellicht...
  • Ka Ka

    6 jaar geleden
    Waarom hebben die e-mails nodig om rekken te vullen?
  • wim rooyakkers

    6 jaar geleden
    Na einde werktijd moet het gedaan zijn.werk en privé moet gescheiden zijn.ook die borrel uurtjes na het werk afschaffen.de gewone werknemers hebben een gezin wat ook de aandacht nodig heeft.vaak moeten er na het werk of boodschappen gedaan worden.en als ze zonodig iets te vieren hebben ! Doe dat dan maar onder werktijd.maar die er de hele dag de kantjes vanaf lopen die hebben s,avonds daar wel tijd voor