Pas toen de kopers al vertrokken waren, ontdekte de bitcoinverkoper dat hij valse biljetten had gekregen.
Volledig scherm
Pas toen de kopers al vertrokken waren, ontdekte de bitcoinverkoper dat hij valse biljetten had gekregen. © Politie Amsterdam/ANP

Bitcoinverkoper in Amsterdam opgelicht met 180.000 euro aan nepbiljetten

BuitenlandOplichters hebben een man in Amsterdam maar liefst 26 bitcoins afhandig gemaakt. Hij was via internet benaderd met de vraag of hij zijn virtuele munten wilde verkopen voor 180.000 euro in cash. Dat is een bedrag dat zo'n 24.000 euro hoger ligt dan de huidige waarde.

7 reacties

  • Jef joossens

    6 jaar geleden
    Toen ik uit Belgie vertrok en mijn appartement verkocht kreeg ik ook zo een aanbieding van mannen die mij verzochten om naar een hotel in Amsterdam te komen om te praten over de verkoop want ze wilden cash in Dollars betalen. Dag jan, dan weet je toch op voorhand dat er iets enorm mis is. Die hebben mij nog lang lastiggevallen met telefoontjes maar zijn nooit naar Belgie willen komen.
  • Hendrik Weckseler

    6 jaar geleden
    Fake money voor virtuele fake money bij zo een transactie laat je het bedrag toch overschrijven en wacht je tot het werkelijk op je rekening staat alvorens je coins over te maken echt lomp als het te mooi is om waar te zijn is het dat meestal ook
  • François Defosse

    6 jaar geleden
    vals geld betalen met vals geld, moet kunnen
  • Jozef Verlinden

    6 jaar geleden
    Zulke transacties doe je in het bankkantoor zelf. Kan alles meteen gecheckt worden.
  • Ka Ka

    6 jaar geleden
    Sterkte aan die man. Hopelijk vinden ze die oplichters. Mensen die al eens vals geld in hun handen hebben gekregen, hoe klein of groot het bedrag ook is, weet hoe onprettig dat is. Ik heb al een paar keer ontvangen van een bank/bankautomaat zelf. En dan natuurlijk niemand die het aanvaard dat ze verantwoordelijk zijn.