© Joris Herregods

Werken aan Antwerpse Ring schuiven een week op: pas vanaf volgende week 10 nachten hinder

De nachtwerken aan de voegen van de Antwerpse Ring schuiven een week op. Dat meldt het Agentschap voor Wegen en Verkeer op vrijdag. Normaal zouden de werken op de kant richting Nederland van start gaan op zondag 2 september, nu gaan de werken pas van start op 9 september. De werken zullen wel tien nachten hinder met zich brengen.

jtp

De voegen tussen de rijstroken van gewapend beton vangen het krimpen en uitzetten van dat beton op, en zijn aan vernieuwing toe. Vorig najaar werd al een deel van de voegen op het wegdek richting Gent aangepakt en die werken worden nu verdergezet. Het gaat om stroken ter hoogte van Borgerhout en Berchem. Richting Nederland worden er slechts enkele lokale herstellingen uitgevoerd, voornamelijk op de rechterrijstrook tussen de Silvertoptorens en Deurne.

De werken op de kant richting Nederland beginnen vanaf zondagnacht 9 september en zullen vermoedelijk vijf nachten duren. De werken op de kant richting Gent beginnen vanaf maandagnacht 17 september en zullen eveneens vijf nachten duren. Om de hinder voor het verkeer te beperken, wordt er enkel ’s nachts gewerkt tussen 21u en 5u. De werken gebeuren met een mobiele werf. Ter hoogte van de werken worden er een of meerdere rijstroken ingenomen.

Het verkeer beschikt wel altijd over minstens één rijstrook om de werfzone te kunnen passeren. Wanneer er op de kant richting Gent gewerkt wordt ter hoogte van Borgerhout, zijn de op- en afrit Borgerhout (nr. 3) afgesloten. Het verkeer komende van de E313 wordt dan tijdelijk op één rijstrook gezet. De werken zijn zeer sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. Als het weer niet meezit (regen en/of koude), kunnen de werken niet doorgaan en verschuift de planning.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Verkeersnieuws Antwerpen