Jean-Claude Juncker naast Donald Trump.
Volledig scherm
Jean-Claude Juncker naast Donald Trump. © REUTERS

"Als Washington heffingen oplegt op Europese wagens zullen wij hetzelfde doen met hun auto's"

Handelsoorlog"Als Washington met heffingen op Europese auto's komt, dan zal Brussel daarop antwoorden met taksen op Amerikaanse auto's." Dat heeft Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, vandaag gezegd in een interview met de Duitse omroep ZDF. 

38 reacties

  • Karel Valgaern

    6 jaar geleden
    Peter Cuyvers: misschien omdat de Europese wagens beter zijn dan hun amerikaanse brol? Zelfs met 0% heffing van beide zijdes wil Trump het niet eens. Natuurlijk niet, want dan weet hij dat de amerikaanse markt overspoeld word met europese wagens! Dus is hij gewoon een zeveraar en wil hij nog wel heffingen op europese wagens, en geen heffing op amerikaanse wagens. Eerlijke handel zou dat zijn? Echt waar, sommige (of allemaal?) trumpie-aanbidders zijn echt wel hersenloos.
  • Peter Cuyvers

    6 jaar geleden
    Boycotten (geen Duitse wagens meer) Merkel op de knieën . Europees misbruik moet stoppen. 1 miljoen Europese wagens in Amerika en 5000 Amerikaanse wagens in Europa.
  • Jan Jansens

    6 jaar geleden
    Trump is zo'n slechte verliezer. Alles dat niet in het voordeel van Amerika is wil hij aanvechten met onrechtmatige taxen hier nog maar is het bewijs. Amerika verbruikt veel meer dan het zelf kan produceren. Zijn eigen bedrijven maken miljarden winst door producten in China te produceren en hij wil China extra taxen op leggen. Ik hoop dat Europa dit heel hard speelt en onafhankelijker van Amerika wordt.
  • Roger Geens

    6 jaar geleden
    Trump ,het is een naam als een bel die blijft bellen ,alle dagen mag je van die man iets anders verwachten . Hij en veel van zijn medestanders beseffen niet welke schade hij aanricht in internationaal opzicht .Australië ,houdt momenteel samen met 24 landen militaire oefeningen ,zelfs China neemt er zijdelings aan deel ,in Zuid-Amerika en Afrika flikkeren zijn "Stars en Stripes " ook al niet fel meer . China neemt stilaan het roer daar over .
  • pipo de clown

    6 jaar geleden
    De import-export verhouding voor de USA van auto's 97% import tegenover 3% export. Dus ik denk niet dat Trump daar wakker van ligt. Juncker met zijn Europese Commissie laat hiermee enkel hun onbekwaamheid maar weer eens zien.