Party in een potje: dit dessert neem je overal mee naartoe
Aangeboden door LidlBen jij ook zo'n 'geen feest zonder dessert'-type? Met dit recept pak je iedereen in én je moet er amper moeite voor doen. Afwerking is key: de miniweckpotjes zorgen voor een uberschattig resultaat!
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
125 ml slagroom
1 el suiker
250 ml volle yoghurt
40 g witte chocolade
250 g aardbeien
8 speculaaskoekjes, verkruimeld
1 el munt, fijngehakt
Zo maak je het:
1. Snijd de aardbeien in kleine blokjes. Meng er de munt onder. Klop de slagroom met de suiker stijf.
2. Smelt de chocolade in de microgolfoven. Meng de chocolade en de slagroom onder de yoghurt.
3. Verdeel de verkruimelde speculaaskoekjes over vier weckpotjes. Verdeel er de helft van de aarbeien over. Schep er een paar lepels van het yoghurtmengsel op en eindig met blokjes aardbei. Sluit de potjes en zet ze mee in de koelbox.
Zin in meer desserts? Proef onze lekkere bananenwafels!
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
Een klassieker, maar dan anders: vul je rosbief op met Italiaanse lekkernijen
-
Lidl
Oefenen voor het kerstdiner: ovengebakken kwartels met champagnesaus
Of je nu al het hele jaar uitkijkt naar de feestdagen of liever meteen doorspoelt naar januari: om lekker te eten hoeft er niet altijd een speciale gelegenheid te zijn. Kwartels zijn familie van de fazant en worden gezien als een echte delicatesse. Kruid ze met zoute spek, tijm én een superdeluxe champagnesaus voor een feestelijk tintje. -
Lidl
Ideaal voor een zondagse brunch: luchtige yoghurtpannenkoekjes
Eerlijk is eerlijk: voor pannenkoeken mag je ons altijd wakker maken. Maar van zodra de geur van deze yoghurtpannenkoekjes op zondagochtend in huis hangt, springen we meteen uit ons bed. De yoghurt zorgt voor extra luchtigheid, terwijl het verse aardbeiensausje on top een zalig zoet laagje geeft. Smullen geblazen! -
-
Lidl
Deze taart is favoriet van de Paashaas - en stiekem ook van ons!
-
Lidl
Gezond grillen: bloemkool uit de oven voor bij de BBQ
Bloemkool met witte saus lichtjes beu gegeten? We get it. Met dit receptje maak je geheel Ottolenghi-gewijs een lekker bijgerechtje voor je volgende BBQ-festijn, waarmee je je gasten ongetwijfeld van hun sokken blaast. -
Spaargids.be
Hoeveel geld mag er op jouw spaarrekening staan vooraleer de fiscus passeert?
Op een eerste schijf van 1.020 euro spaarrente per belastingplichtige betaal je geen roerende voorheffing. Wat betekent dat concreet? Hoe zit het dan met een gezamenlijke rekening? En wat doe je best met de rest van je centen? Spaargids.be biedt antwoorden. -
HLN Shop
Op safari in de Benelux: vijf zinderende ervaringen om na te jagen
-
Lidl
Begin de week lekker en gezond, met een heerlijk visje
-
Lidl
Hartverwarmende winterkost: varkenshaasje met pasta en mosterdsausje
Dat je met een hasselback alle kanten uit kunt, bewijst dit recept. Geen aardappelen dit keer, wel een smaakvol varkenshaasje, heerlijke spirelli (al dente gekookt!), zongedroogde tomaten en worteltjes. Een hartig mosterdsausje maakt het geheel extra smeuïg. -
Lidl
Zin in een klassieker, maar dan anders? Serveer lamskroon met Belgisch abdijbier
Geen enkel stukje vlees draagt zijn naam zo koninklijk als lamskroon. Bij dit verfijnde vlees horen smaakvolle bijgerechten: een aardappelpuree opgewerkt met groene kruiden, en een sausje op basis van Archivist, een goudblond abdijbier dat met zijn kruidige aroma en bittere afdronk het vlees perfect op smaak brengt. -
Lidl
Krokant schelvishaasje met groene kool-ricottapuree en citroensausje
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer