iStock
Volledig scherm
© iStock

Gentse zwembaden afficheren toelating om in boerkini te zwemmen

BinnenlandIn Gent zullen de stedelijke zwembaden vanaf morgen de toelating om in boerkini te zwemmen afficheren. Begin juli oordeelde de rechtbank van eerste aanleg dat de klacht van een moslima terecht was en dat de vrouw wel degelijk mag zwemmen in lichaamsbedekkende kledij. Het stadsbestuur grijpt in en past de kledingvoorschriften in vier zwembaden aan. De stad gaat wel in beroep tegen het vonnis om principiële redenen, al betekent dat niet dat de boerkini in de toekomst weer verboden zou kunnen worden.

90 reacties

  • Jack Coolman

    6 jaar geleden
    Neutraliteit graag voor ogen en oren.
  • Peter Van de Velde

    6 jaar geleden
    Gent...wie verschiet daar nog van?
  • Vera Bres

    6 jaar geleden
    Een echte schande is het , zo gaan ze zich nooit aanpassen en integreren.Mijn vader werkte aan de stad Antwerpen ,dus alles bij ons was rood ,we zijn er mee opgegroeid ,ik ben nu beschaamd en het zal voor mij het Vlaams Belang worden.
  • Eric Vanovermeire

    6 jaar geleden
    Gewoon zoals in sommige Oosterse landen : iedere volledig naakt om evidente hygiënische redenen.
  • Lisette Theunis

    6 jaar geleden
    Alles wordt nu snel mogelijk om nog voldoende stemmen binnen te halen. Ze kunnen evengoed een groot badpak aandoen met een grote badmuts, maar dat is dus geen echte boerkini. Wat zal het volgende wezen. Mannen en vrouwen verplichten apart te moeten zwemmen ?