Beyhan kookt: Groentenspiraaltaart

Ooit stond ze achterin de keuken van haar mans kebabzaak te zwoegen, maar vandaag is de Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag bekender dan Jeroen Meus op de sociale netwerksite mutfaktayim_b. Deze week maakt ze heerlijke groentenspiraaltaart klaar. Smakelijk!

MiGe

Ingrediënten: 1 vel bladerdeeg, 1 aubergine, 1 courgette, 2 wortelen, 200 ml room, 2 eieren, 1 el bloem, 2 bollen mozzarella, zout, peper.

Bereiding: - Schil de wortelen in fijne reepjes. - Snijd de couguette en de aubergine in de lengte middendoor.- Snijd de groenten in zeer regelmatige fijne lange repen met een mandoline (of met een dunschiller, kaasschaaf, ... ). - Bestrooi de groentenreepjes met zout en laat intrekken. - Bedek een taartvorm (25cm) met bakpapier en rol het bladerdeeg erin uit. (Je kunt ook de plakjes bladerdeeg gebruiken door ze aan elkaar te plakken). Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. - Snijd de mozzarella in plakken en verdeel de mozzarella over het bladerdeeg. - Rol de fijne groentenreepjes op en plaats ze op de taartvorm met mozzarella. Zorg dat de schil aan de bovenkant zichtbaar is (dus de kant zonder schil wordt op de mozzerella geplaatst). Zo ga je door tot de slierten op zijn. – Klop de eieren met de room, bloem, peper en zout los in een kom. – Schenk het eimengsel over de groentenspiraal. – Zet de groententaart in de oven op 200 graden Celsius en bak 35 à 40 minuten. Tip: Kan ook met andere groenten. In plaats van aubergine kan je ook aardappelen gebruiken!

Bekijk de video!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer