© JVDP

Open Vld stelt internationale busterminal voor aan de rand van Antwerpen

De chaos op het Astridplein is een doorn in het oog voor de Open Vld. Dat wil de snelgroei aan internationale bussen liever verhuizen naar een moderne internationale busterminal aan de rand van de stad. Van daaruit moet dan een verbinding voorzien worden naar het Centraal Station.

jtp, svw

LEES OOK: Flixbussen ‘terroriseren’ buurt rond Centraal Station

“Iedereen kent het probleem: de overload van bussen aan het centraal station in Antwerpen. De kiss and rides zones zijn versperd, trams en bussen kunnen niet door, gevaarlijke situaties voor fietsers en voetgangers. Eén grote chaos”, zo meldt de Open Vld in een persbericht.

Antwerps Jong VLD-voorzitter en kandidaat op de Open Vld lijst in district en stad Antwerpen, Alexander Mertens, komt met een voorstel om een moderne busterminal te bouwen aan de rand van de stad. “Dat is veiliger, beter voor de luchtkwaliteit en ook sneller. Iedereen wint erbij. In buitenlandse steden als Zürich, Berlijn, Madrid en Parijs zien we dit al en daar werkt het zeer vlot. Antwerpen kan dat dus ook”, klinkt het.

Alexander Mertens: “Internationale bussen in het centrum van de stad zorgen voor frustratie bij zowel de Antwerpenaar, de chauffeurs en de reizigers. Bovendien zorgen ze vaak voor onveilige situaties, zijn ze vervuilend en creëren ze nog meer verkeersdrukte en vertragingen in de binnenstad. Een internationale busterminal aan de rand van de stad kan deze problemen stuk voor stuk oplossen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER