EPA
Volledig scherm
© EPA

Iedereen wil winter- en zomertijd afschaffen, maar hoe zou dat er nu juist uitzien?

Een overgrote meerderheid van Europeanen is voor de afschaffing van de winter- en zomertijd, en wil naar één tijd die het hele jaar geldig is. Maar wat moet dat dan worden? Altijd wintertijd, of altijd zomertijd? Beide scenario's kennen voor- en tegenstanders.

321 reacties

  • Ludo Vermeulen

    1 jaar geleden
    Wintertijd .... houd veel meer voordelen in dan die zomertijd .... om 22u30 nog een beetje daglicht op de langste dag en de kortste nacht is pure waanzin ... mensen hebben zowel daglicht als duisternis nodig op een gezonde wijze ...
  • emile laureys

    2 jaar geleden
    Zomer uur aangehouden. Strak plan, dan staat er over 10 jaar een andere slimme te roepen " als we nu eens zomertijd invoeren ".
  • Edwige Spiegel

    5 jaar geleden
    Iedereen ....? Ik ken persoonlijk niemand die dat wil ......... begrijp trouwens niet wat het probleem kan zijn. Verhofstadt wil de afschaf (veronderstel dat hem dat op één of andere manier geld opbrengt ......) en bijgevolg promoot hij dat binnen Europa. Voor de rest, lijkt me dat er wel belangrijkere dingen zijn waar mensen zitten op te wachten.
  • Ignace De Graeve

    5 jaar geleden
    Zomeruur ? winteruur ? Kunnen ze niet gewoon de klok laten zoals ze in 1977 stond ... Maw: normaal doen, maar in België is dat niet mogelijk natuurlijk !
  • Rody Franks

    5 jaar geleden
    Als men toch niet overeenkomt, laat ons dan de klok elke dag tweemaal verzetten: om 3u 's nachts een uur terugdraaien naar wintertijd en om 13u een uur vooruit naar zomertijd. Daar kan niemand iets op tegen hebben, toch? :-)