Direct naar artikelinhoud
Apple

Apple-aandeel op hoogste punt ooit na aankondiging van nieuwe 'gouden modellen'

Foto van de iPhone X.Beeld REUTERS

Nadat de elektronicagigant gisteren aankondigde dat er op 12 september een bijzonder evenement is gepland op hun Cupertino campus, schoot de waarde van het Apple-aandeel de lucht in. Traditiegetrouw presenteert Apple in de tweede week van september hun nieuwe smartphone-modellen.

Het aandeel was gisteren op een bepaald moment meer dan 228 dollar waard. Om een idee te geven: begin mei had het aandeel nog een beurswaarde van 170 dollar. Dat is een stijging van meer dan 34 procent in slechts vier maanden. Apple doet het dus bijzonder goed.

Analysten verwachten dat Apple op 12 september een nieuw OLED-smartphonemodel, de iPhone XS, zal voorstellen. Het nieuwe model, dat in verschillende versies verkrijgbaar zal zijn, zal volgens de Apple-fansite 9to5Mac onder meer worden uitgebracht met een groter scherm dan voorgaande modellen. De iPhone XS zal in tegenstelling tot de iPhone X ook verkrijgbaar zijn in het goud. De uitnodigingen voor het evenement hebben dan ook stuk voor stuk een gouden tint.

Apple watch

Naast het nieuwe smartphonemodel, wordt ook verwacht dat een grotere versie van de Apple watch zal worden gelanceerd. Verdere details over de nieuwe productlijnen, zoals de prijs, zijn voorlopig nog niet bekend. Met de iPhone X, die vanaf 999 dollar verkrijgbaar is, heeft Apple volgens waarnemers alvast de verkoopverwachtingen van Wall Street overtroffen. Met zijn nieuwe producten hoopt Apple opnieuw te scoren tijdens het kerstseizoen.