Volgens staatssecretaris Philippe De Backer (l.) is Bart De Wever "emotioneel ongeschikt" om burgemeester van Antwerpen te zijn.
Volledig scherm
Volgens staatssecretaris Philippe De Backer (l.) is Bart De Wever "emotioneel ongeschikt" om burgemeester van Antwerpen te zijn. © Photo News / Pieter-Jan Vanstockstraeten

De Backer haalt uit naar coalitiepartner: "De Wever is emotioneel ongeschikt om Antwerpen te leiden"

Staatssecretaris en Open Vld-lijsttrekker in Antwerpen Philippe De Backer haalt in een interview met Le Soir zwaar uit naar zijn coalitiepartner Bart De Wever. "Hij is emotioneel ongeschikt om Antwerpen te leiden", vindt de liberaal, die nog zegt dat "Antwerpen een burgemeester nodig heeft met empathie, niet iemand die polariseert".

328 reacties

  • John Rogers

    6 jaar geleden
    Zwakke uithaling waarin beide uitdrukkingen op foto voor zich emotieloos voor zich uitstaren, België alsook de wereld heeft meer nodig dan zielloze poppekast.
  • Eric Leysen

    6 jaar geleden
    Hij zegt wel wat bereikt te hebben de laatste vijf jaar??? Met N-VA in een coalitie maw. De dingen die verwezenlijkt zijn zijn er dus gekomen mét medewerking van De Wever zijn partij. De Bank schiet nu zijn eigen medepartner in het Antwerpse stadsbestuur in de rug. Dat zal hem stemmen kosten en terecht. Mijn stem krijgt ie alvast niet!
  • Mohamed Kabbal

    6 jaar geleden
    En gelijk heeft hij. De Wever is nooit geschikt geweest en zal nooit geschikt zijn als burgemeester van eender welk stad. Heeft niets maar dan niets waar gemaakt van zijn beloftes en maar blijven afgeven op de andere en de schuld is altijd een ander maar oplossingen zoeken, ho maar, dan liever polariseren. Ik begrijp dat zijn woorden sommige mensen aanspreekt maar ze beseffen echt niet dat hij een wolf in schapenvacht is.
  • Christian Van der Auwera

    6 jaar geleden
    Nu zal ik zeker N-VA stemmen.En in 2019 ook.
  • marc tamar

    6 jaar geleden
    De Backer bakt er niets van.