Man (27) die moeder en kindjes aanreed in Waasmunster verdacht van onopzettelijke slagen en verwondingen

Een 42-jarige moeder en haar twee kinderen van 9 en 6 jaar zijn vrijdagavond op hun fiets aangereden op een baantje vlakbij horecazaak De Koolputten aan de Mirabrug in Waasmunster. De toestand van de moeder is intussen stabiel, de twee kinderen verkeren nog in levensgevaar. De bestuurder, die met een nieuwe wagen reed, legde een positieve ademtest af en wordt zaterdag verhoord.

bfs, mtm, rrln

De moeder en haar kinderen waren op weg naar hun huis in Elversele. Getuige Marina Philips was als een van de eersten bij de slachtoffers. “Ik was net met mijn dochter in de auto gestapt”, zegt ze. “De moeder en haar kindjes waren ons net daarvoor voorbij gereden. Ik hoorde de mama nog zeggen rij mooi rechts, want er komen auto’s. Seconden later hoorde ik die klap. Het geroep ging door merg en been. Ik heb één van de zwaargewond kindjes meteen tegen mij gehouden, terwijl mijn dochter de eerste hulp toediende. Een anesthesist die ook aanwezig was in De Koolputten, snelde ook ter plaatse. Ik begrijp niet dat er zich op deze rustige, mooie plaats zo’n drama kon afspelen. Het leek plots wel een hel.”

Kinderen in levensgevaar

De drie slachtoffers werden in allerijl naar het ziekenhuis gebracht. “De moeder is momenteel stabiel en buiten levensgevaar”, zegt burgemeester van Waasmunster Michel Du Tré. “De toestand van één van de kinderen is na vrijdagavond echter verslechterd waardoor de twee kinderen nu in levensgevaar verkeren.”

Positieve ademtest, splinternieuwe wagen

De autobestuurder, een 27-jarige man uit Sint-Niklaas, pleegde geen vluchtmisdrijf, maar hij legde wel een positieve ademtest af, zo bevestigt burgemeester Michel Du Tré van Waasmunster. Hij werd gearresteerd.

Volgens de eerste vaststellingen reed de bestuurder niet te snel, maar waren er geen remsporen. Het rijbewijs van de autobestuurder werd 15 dagen ingetrokken. “Er is kort voor het ongeval alcoholgebruik vastgesteld bij de bestuurder. Het was een nieuwe wagen met amper 165 kilometer op de teller”, zegt de burgemeester.

Onopzettelijke slagen en verwondingen

De bestuurder zal voorgeleid worden voor de onderzoeksrechter in Dendermonde op verdenking van onopzettelijke slagen en verwondingen en sturen onder invloed . Het parket vraagt zijn aanhouding.

Het ongeval gebeurde vlakbij de bekende horecazaak De Koolputten, waar op dat moment een feest aan de gang was. Het is ook een populaire halte voor wandelaars en fietsers.

© bfs

© bfs

© bfs

© bfs

© bfs

© bfs

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen