AFP
Volledig scherm
© AFP

VS zet financiële steun aan VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen stop, Hamas noemt Trump "vijand van het moslimvolk"

De Verenigde Staten zetten hun financiële steun aan de VN-organisatie voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) stop. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken in een verklaring gemeld. De VS is "niet langer bereid om het erg onevenredige deel van de lasten te dragen", klinkt het.

26 reacties

  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Mil Ceulemans: Saoedische vrienden? De Saoedi's zijn vriendjes van de VS en Israël, dat zullen wel de laatsten zijn die de Palestijnen willen helpen! En zeggen dat Trump er zo prat op ging dat hij snel vrede ging kunnen brengen tussen Israël de Palestijnen! Vrede is, dankzij Trump, verder weg dan ooit.
  • Micheline Gevers

    6 jaar geleden
    En zo bevordert Trump weer de vrede in het Midden-Oosten. Dat was toch zijn doel hé.
  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    En waarom zouden ze dan geld aanvaarden van "de grote vijand"?
  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    "De VS blijft wel “erg indachtig en diep bezorgd over de impact op onschuldige Palestijnen": daar zijn ze vet mee, dat is zoals wanneer ze "thoughts and prayers" zenden na een schietpartij. Schandalig gewoon! En ondertussen jaarlijks wél miljarden dollars van het Amerikaanse defensiebudget aan Israël geven!
  • Micheline Gevers

    6 jaar geleden
    Trump ging het eens snel oplossen , en vrede brengen tussen Israel en de Palestina. Ik denk dat dit niet de beste weg naar vrede is. De vrede in het Midden-Oosten is verder weg dan het ooit geweest is sinds Trump president is.