ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

De Wever en Crevits in de clinch over achteruitgang schoolprestaties, experts spreken van “falend beleid”

Leerlingen weten steeds minder. Dat blijkt uit onderzoek van deze krant. "Dit is een gewilde politiek", is econoom en ondernemer Geert Noels scherp. Intussen haalt N-VA uit naar CD&V. "Het staat vast, we moeten onze onderwijslijn volgende legislatuur doordrukken", zegt N-VA-voorzitter Bart De Wever. "Vreemd na vier jaar lang samen regeren en 'historische' oplossingen", reageert onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V).

312 reacties

  • Roger Deprez

    6 jaar geleden
    Vermeiren en hoelang zit de CD&V in de regering, zolang ze bestaan en altijd de minister van onderwijs geleverd, dus even heel goed nadenken en dan een uitspraak doen.
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    De kennis is de laatste 15 jaar verhonderdvoudigd. Misschien is het nuttiger kinderen aan te moedigen in hun nieuwsgierigheid en hen technieken aan te leren om iets op te zoeken zoals ik vandaag op oude leeftijd op internet gezocht heb naar de verschillen tussen de Europese en de Aziatische hoornaar. Wat gaat men selecteren in dat enorm aanbod kennis ?
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    De Wever wil de koe bij de horens pakken om ons goed onderwijs te redden, of van wat er nog overblijft. Het lakse beleid in handen van trado's heeft al veel schade toegebracht. Met de immigratie die zeker nog zal toenemen en de huidige eenheidsworst staat ons onderwijs op de rand van het mediocre.
  • Hendrik Goris

    6 jaar geleden
    Het is een ziekte in het onderwijs dat elke minister wil hervormen. If it aint broken, dont fix it. Laat de leraars en leraressen les geven en val hen niet lastig met papieren invullen, die zelfs Lieven Boeve nooit zal lezen..
  • Eddy Moriën

    6 jaar geleden
    En toch zijn er een heel pak minder zittenblijvers dan vroeger, hoe verklaar je dat dan? Misschien om dat het geld kost.