Rechtse betogers van de extreemrechtse partij AfD, de antimoslimbeweging Pegida en Pro Chemnitz dragen de Duitse vlag door de straten.
Volledig scherm
Rechtse betogers van de extreemrechtse partij AfD, de antimoslimbeweging Pegida en Pro Chemnitz dragen de Duitse vlag door de straten. © -/dpa

18 gewonden en 37 strafbare feiten tijdens betogingen Chemnitz

Bij de betogingen in de Duitse stad Chemnitz, in de deelstaat Saksen, zijn 18 mensen gewond geraakt terwijl 37 strafbare feiten werden gepleegd. Dat blijkt uit een nieuwe balans van de politie. Na afloop van de demonstraties werd ook een 20-jarige Afghaan aangevallen door vier gemaskerde mannen.

45 reacties

  • Frans Peeters

    6 jaar geleden
    Heb in het TV nieuws gezien hoe rechtse demostranden aangepakt werden door agressieve politie
  • Henri Dederen

    6 jaar geleden
    25 strafbare feiten gepleegd... Iedereen herinnert zich Frankrijk 14-16 Juli - twee doden, 845 auto’s in brand gestoken, winkelcomplex geplunderd... Hoeveel strafbare feiten werden er hier dan gepleegd? Dan zijn deze extreemrechtse betogers toch nog brave mensen...
  • Pieter Martens

    6 jaar geleden
    Door extreem links uitgelokt.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Extreem rechts betoogt...extreem links gebruikt geweld opdat die betoging niet zou kunnen doorgaan! Wie is er gewelddadig? Juist ja! (waarmee ik extreem rechts niet goedkeur, maar wel aantoon dat extreem links slechter is...)
  • Kevin van Goethem

    6 jaar geleden
    Niet opgeven. Dit is de enige oplossing. Merkel wil het niet zien. Enkel door dit te blijven doen krijg je heel mss haar ogen open. En vooral niet vergeten bij de volgende verkiezingen.