© GOYVAERTS/GMAX Agency

Lierse Kempenzonen opent in eerste amateur met een gelijkspel

Lierse Kempenzonen heeft bij het debuut in Eerste Amateur niet kunnen winnen. Een van de erfgenamen van het ter ziele gegane Lierse bleef steken op een 1-1 gelijkspel in eigen huis. Voor Lierse opende Simon Vermeiren (ex-Beerschot Wilrijk), maar die voorsprong kon het niet vasthouden. Aaron Vanfleteren maakte gelijk voor de bezoekers uit Knokke met een rake kopbal.

jtp

Onder grote belangstelling werd op het Lisp afgeteld naar het eerste fluitsignaal. De supporters van Lierse ontrolden ook een grote tifo met daarop een niet te misverstane boodschap: “Groot in de Kempen, verankerd in Lier, dat is dé Lierse.”

© pego

De wedstrijd zelf dan. Op slag van rust opende Lierse Kempenzonen de score. Simon Vermeiren scoorde na geharrewar voor doel de 1-0 voor de thuisploeg. Meteen ook de ruststand. De 1-0 bleef ook lang op het bord staan, maar na 71 minuten lukte Knokke dan toch de gelijkmaker. Aaron Vanfleteren trof raak met een sterke kopbal voor de bezoekers.