Politieachtervolging eindigt met zwaar ongeval op Rijksweg: vrouw loopt levensbedreigende verwondingen op

© ndz

Een politieachtervolging van Ingelmunster tot Lendelede is zaterdagavond rond 22 uur geëindigd met een zware crash. De passagier van de vluchtauto liep levensbedreigende verwondingen op, zo bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk. De bestuurder van de vluchtauto en de twee inzittenden van de andere wagen kwamen er met lichtere verwondingen van af.

mtm, ndz

De politieachtervolging werd zaterdagavond ingezet in Ingelmunster toen een voertuig een politiecontrole probeerde te ontvluchten. De wagen reed via de N50 en de N36 richting Izegem. In Lendelede, net voorbij een rotonde op de gewestweg tussen Kuurne en Izegem, reden de vluchters langs achteren in op een andere wagen.

De aanrijder, een man uit Avelgem (geboren in 1970), liep beperkte verwondingen op. Zijn passagier, een vrouw met hetzelfde adres in Avelgem (geboren in 1968), liep wel levensbedreigende verwondingen op, maar het levensgevaar is ondertussen geweken. De twee inzittenden van de aangereden wagen kwamen er met lichte verwondingen van af.

Kort voor de crash was er al een lichtere aanrijding, maar de bestuurster van het aangereden voertuig raakte niet gewond. Er wordt nog onderzocht waarom de man wegvluchtte, al wordt vermoed dat hij onder invloed van alcohol reed.

De N36 werd pas om 2 uur ’s nachts opnieuw vrijgegeven in beide richtingen. Een verkeersdeskundige van het parket kwam ter plaatse voor een onderzoek.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen