© steven Achten

Drie Europese titels voor karateclub KCAR

Afgelopen weekend vond in het Nederlandse Rotterdam het Europees kampioenschap WIKF karate plaats. Karateclub KCAR mocht maar liefst 13 atleten afvaardigen.

steven Achten

In het onderdeel Kata was het vrijwel meteen raak. Jolie Fransen uit Overpelt deed het uitstekend en bekroonde zich al vroeg op de dag tot Europees kampioene in de reeks Pupillen. Niet veel later deed Eva Kuipers uit Eksel dit nummertje over, maar dan bij de Kadetten. Laura Sikorski uit Peer mocht later op de dag aantreden bij de Junioren en bevestigde haar huidige topvorm met een gedroomde titel.Brecht Evens uit Overpelt, Lars Winters en Indra Winters uit Peer legden een mooi parcours af, maar moesten in de finale hun meerdere erkennen, toch een knappe 2e plaats voor hen. Sven Vandermeulen en Daphne Kuipers sloten de eerste dag af met brons.

Op dag 2 en 3 stonden de wedstrijden in het onderdeel Kumite op het programma. Lars Winters en Marie De Rycke doorliepen een zeer mooi parcours en konden zo beslag leggen op een knappe 3de plaats.

Ook bij de teamwedstrijden was het raak. Laura Sikorski, Mirthe Conen en Marie De Rycke hielden de Belgische eer hoog en vochten zich knap naar brons.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer