Eerste schooldag.
Volledig scherm
Eerste schooldag. © iStock

"Vraag vooral niet 'hoe was het vandaag op school?'" Zo overleven jij en je kind de eerste schooldag

Morgen gaat het nieuwe schooljaar van start en dat is voor de meeste kinderen altijd even spannend. Vooral voor de kinderen die voor het eerst naar school gaan, zorgt het voor extra druk. Pedagogen wijzen er daarom op dat het belangrijk is om je kind mentaal goed voor te bereiden op de eerste schooldag.

42 reacties

  • Nico Herbots

    6 jaar geleden
    ik neem aan dat binnen een normaal functionerend gezin waarin ouders en kinderen op mekaar zijn afgestemd, men wel zal weten en aanvoelen hoe het was en welke vragen wel of niet gesteld moeten worden. En zie je aan het gezicht van je kind dat de vraag te moeilijk is, dan stuur je automatisch bij. De mensen worden lamgeslagen met flauwe, generieke en soms zelfs irritant betuttelende tips. Doen alsof we allemaal een stel oetlullen zijn, helpt niemand vooruit.
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Die eerste schooldag is niet belangrijk. De weken en maanden die er op volgen wel.
  • luc Pickavet

    6 jaar geleden
    meer dan 50 jaar geleden bracht mijn vader naar het vti ,had de school nog nooit gezien in een grote stad,zette mij af bij de poort en zei "Ik denk dat ge langs ginder moet gaan" en daar stond ik met mijn boekentas en valies voor een week op internaat en heb er geen trauma's aan overgehouden.
  • Jan De Korte

    6 jaar geleden
    En daar zijn weer onze pedagogen die er ondertussen wel in slagen om het niveau van het onderwijs naar beneden te brengen met hun pedagogische kennis. Stel gewoon de vraag waarin ge goesting hebt. En Sofie er is niets mee met de vraag Hoe was het op school van vandaag? Ge kunt de vraag daarna nog altijd meer duiden.
  • Johan Dhondt

    6 jaar geleden
    De pedagoog zal het eens uitleggen zie....man,man,man, leer toch eens dat de kinderen wat gehard en gedisciplineerd in het leven moeten staan. De maatschappij kan een hel zijn hoor en daar ben je best tegen gewapend.