Onvermijdelijke Owusu kopt in slotfase gelijkmaker binnen voor Antwerp tegen Anderlecht

Met Antwerp ben je nooit klaar. Dat weet nu ook Anderlecht. In de 92e minuut kopte de onvermijdelijke Owusu de 1-1 eindstand tegen de touwen. Antwerp blijft zo ongeslagen in de Jupiler Pro League, The Great Old staat vierde met twaalf punten. Dat is er eentje minder dan Anderlecht en vier minder dan leider Club Brugge.

jtp, jefi

Herbeleef hier de wedstrijd!

In de eerste match na de zomermercato pakte Hein Vanhaezebrouck uit met een verrassende basisopstelling. Achterin moest de Anderlecht-coach door de schorsing van Vranjes en de blessure van Bornauw aan het puzzelen en hij koos voor Andy Najar en nieuwkomer Lawrence. Recordaankoop Sanneh kreeg een plek op de bank. Ook Bakkali kwam aan de aftrap. Bij Antwerp koos Bölöni voor een extra verstevigd fort voor doel met de terugkeer van Batubinsika. Topaankoop Dieumerci Mbokani zat niet in de selectie tegen de club bij wie hij in 2012 de Gouden Schoen won.

Hoge druk

Anderlecht startte met een duidelijk strijdplan en de Brusselaars grepen de bezoekers meteen bij de keel met hoge druk. Na zeven minuten leverde dat ook al een eerste kans op. Bolat moest alle zeilen bij zetten om de knal van topschutter Santini uit zijn doel te houden. Even later kon Dimata niet afwerken door een slechte controle vlak voor doel.

Toch werd het gaatje gevonden in het Antwerpse fort. Saelemaekers zette de bal knap voor tot bij de tweede paal, waar Gerkens overhoeks binnenkopte. Nog maar het tweede tegendoelpunt van Antwerp dit seizoen. De moeilijkste missie leek dus al volbracht voor de thuisploeg.

Zonnebaden

Vooral omdat de Antwerpenaren dit seizoen veel moeilijkheden om een doelpunt te maken. Dat bleek ook op het veld waar de match met momenten ontaardde in een veldslag met veel potige duels. Weinig voetbal dus. En groeiende frustraties langs Antwerpse zijde. Na een hevige discussie tussen Antwerp-coach Laszlo Bölöni en ref Wim Smet werd de Roemeen naar de tribune gestuurd. Van daaruit zag hij hoe zijn ploeg pas vlak voor rust voor een beetje dreiging kon zorgen, maar eigenlijk heeft Didillon een hele eerste helft werkloos staan zonnebaden.

Na rust probeerde Antwerp uit een ander vaatje te tappen. Vooral omdat de thuisploeg voetballend nog maar weinig in elkaar kon knutselen. Te veel slordigheden, te veel misverstanden. Anderlecht was zocht naar zijn beste niveau, maar vond wel bijna de 2-0. Batubinsika stond goed voor de open doelmond om Makarenko van de dubbele voorsprong te houden. Die veilige dubbele voorsprong.

Onvermijdelijke Owusu

Want zolang de 1-0 nog op het scorebord stond, leefde de hoop op een gelijkspel nog bij de bezoekers. En nadat Dimata de bal na een hoekschop door zijn benen liet schieten, mochten de Brusselaars blij zijn dat Antwerp niet kon profiteren.

Anderlecht leek zijn schaapjes op het droge te hebben. Vanhaezebrouck bracht nog recordaankoop Sanneh en Kums op het veld, maar het liep nog stevig mis. In de extra tijd reageerde supersub William Owusu het best op een voorzet en kopte de bal alsnog tegen de netten. Dolle vreugde bij Antwerp, doffe ellende bij Anderlecht dat zo zijn eerste puntenverlies in eigen huis lijdt.