Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Nijpend tekort aan 827 nieuwe leerkrachten bij start van schooljaar

In heel wat scholen zullen de directies creatief aan de slag moeten gaan, want er is een nijpend tekort aan leerkrachten en dat tekort neemt jaar na jaar toe. Er is op dit moment nog nood aan maar liefst 827 nieuwe leraars en dat komt de kwaliteit van het onderwijs niet ten goede. 

163 reacties

  • Walter Bar

    6 jaar geleden
    Als de leerkrachten voltijds op tijd zouden zijn, Jan, dan zou de overheid moeten instaan voor een pc, ruimte om te werken. Dit zou immens veel kosten aan de maatschappij. Reken daarbij dat je dan ook vergaderingen in de werkuren moet nemen. Dit zou betekenen dat heel wat leerlingen veel meer studie krijgen en oudercontact niet op oudervriendelijke uren zou zijn. Heel wat leerkrachten willen trouwens langer op school werken als dit allemaal zo geregeld zou zijn.
  • Francinne Declerque

    6 jaar geleden
    Juist, jan baroen, een arts kan je mogelijk vergelijken met een leerkracht, net zoals je een leerkracht niet kunt vergelijken met een arbeider, of administratief bediende, of iemand zoals jij. Als je het verlof wilt van een leraar, de belastingsvoordelen van een zelfstandige, het loon van een neurochirurg, het zorgenloos bestaan van een arbeider dan moet je op de PvdA stemmen, niet op N-VA.
  • ronny cuypers

    6 jaar geleden
    Wat wil je met alle bijtaken die ze moeten doen in de scholen. Er is altijd wel een vergadering, pannekoekenslag, klassenraad of wat anders waar de avond moet aan besteed worden. Als je al die 'gratis' uren optelt zou er elders massaal gestaakt worden.
  • thierry Van Steenbergen

    6 jaar geleden
    En an m let de piek van " zieke" vestbenoemde nog komen ! Vanaf oktober tot begin Juni vallen die massaal ziek.... ze zijn wel terug tegen 10 juni want anders vallen er enkele voordelen weg he.... systeem is rot en dat is de reden dat beginnende leerkrachten niet volhouden. Onzekerheid
  • louis pippers

    6 jaar geleden
    Mijn kleindochter heeft nog geen plaats al is ze met grote onderscheiding afgestudeerd weten jullie een school waar ze kan beginnen ?