Direct naar artikelinhoud
Multimedia

Terug naar school, maar niet zonder deze onmisbare gadgets

Tablets duiken vaker en vaker op in klaslokalen.Beeld Getty Images/iStockphoto

De eerste weken van het nieuwe schooljaar wordt er traditioneel stevig geïnvesteerd in materiaal - in deze tijden is dat niet zelden elektronisch van aard. We zochten uit welke onmisbare, handige of gewoon toffe tech-gadgets je momenteel aan de beste prijzen vindt.

Tablet

Waar de laptop intussen een belangrijk werkinstrument is in de hogere regionen van het middelbaar onderwijs, zet ook de tablet zijn opmars verder in zowel het hoger als het lager. Goede tablets moeten ook niet altijd superduur zijn; de prijzen zijn echt wel democratisch geworden de afgelopen jaren.

Vergelijk hier de tablets onder 300 euro.

Apples iPad blijft natuurlijk de grootste sterkhouder, maar ook Androidtoestellen kunnen interessant zijn. Ook up and coming zijn de op Windows draaiende hybridepc's, die het midden houden tussen laptop en tablet. 

Je kan er hier enkele bekijken met een prijs tot 400 euro

Lees ook: Dit zijn de vijf slechtste dingen die je kan doen met je smartphone

Wetenschappelijke rekenmachine

De grootste must in de lessen wiskunde is de wetenschappelijke rekenmachine. Op een gewone rekenmachine - tegenwoordig ook te vinden op zo goed als elke smartphone en tablet - kan je hoogstens een vierkantswortel trekken. Wil je sinus, cosinus, e.d. berekenen, dan heb je een wetenschappelijk toestel nodig. De meest gekende merken zijn Texas Instruments, Canon en HP. Met een basismodel van pakweg 20 euro kan je al heel wat, maar je vindt er ook voor meer dan 100 euro, dan uiteraard inclusief indrukwekkende kleurenschermen of opslaggeheugen.

Printer

Ondanks de snelle digitalisering moet veel huiswerk nog steeds op papier worden ingediend. Gelukkig kan je de meeste inktjetprinters tegenwoordig aan een redelijke prijs kopen. Bestudeer op voorhand wel goed wat de inktpatronen van je toestel kosten, want die kunnen de rekening aardig doen oplopen.

Backupdrive

Je huiswerk of papers, je uitgetikte cursusnota's, je schoolfoto's... die moet je toch allemaal ergens opslaan, niet? En tenzij je wil dat je computer, smartphone of tablet beginnen kreunen onder hun zwaar overladen interne geheugen, sla je ze best op extern. Clouddiensten zijn populair, maar ook niet helemaal zonder hackgevaar, dus wie zijn gegevens daarnaast fysiek wil besparen koopt best een externe opslagschijf. Tip van het huis: gebruik gewoon beide!

Powerbank

Batterijduur: het is en blijft een belachelijk groot probleem. Al die apparatuur die mee naar school gaat, moet natuurlijk ook nog power hebben aan het eind van de dag. Een powerbank kan dan echt goed van pas komen. Hier kan je de prijzen vergelijken van de toestellen die het beste aangeschreven staan.

Lees ook:

Deze vier smartphones hebben echt de allerbeste camera

Hallelujah, ze bestaan: vijf smartphones waarvan de batterij een dag overleeft

Apple MacBook Pro 15,4" : het Pro-achtervoegsel waardig