© Sven Dillen

Het voetbalweekend in tweede provinciale A: Meeuwen bij de les

Titelfavoriet Meeuwen was duidelijk bij de les. De ploeg van trainer Ulenaers won met 0-4 bij Eksel, dat toch ook bij de kanshebbers gerekend wordt.

bs

Paal-Tervant (tegen Stal), KFC Hamont (in Gruitrode) en Elen (tegen Anadol) wonnen elk met 3-0. Het meest verrassende resultaat was de 0-2-zege van Grote Heide bij RC Peer. Lutlommel boog in Lindelhoeven een 2-0-achterstand om in 2-4-winst. Promovendus Maasland beet bij Turkse FC in het zand (2-1) en de andere nieuwkomer Stokkem pakte wel al een punt: 1-1 in Reppel.

RACING PEER 0 GROTE HEIDE 2

Ondanks een vrij goede eerste helft van Racing Peer - met een paar kansen voor Buntinx - was het Burhan die de bezoekers kort na de rust op voorsprong bracht na een counter: 0-1. Tot overmaat van ramp voor de thuisploeg verkeek doelman Opdebeek zich op een terugspeelbal, waardoor de 0-2 én de zege een koud kunstje werd voor Grote Heide.

RACING PEER: Opdebeek, Mennes, Vaes (85’ Vermijl), Brebels, Buntinx, Vaesen, Bleyen, Corthouts (76’ De Poorter), Daniels, Gielen, Coenen (70’ Swerts). GROTE HEIDE: Brebels, Schildermans, Cox (87’ Nijssen), Cloots, Pinxten, Burhan, Janssen, Belmans, Lokmani (85’ Boekx), Lavreysen (70’ Przybylski), Vandenberk. DOELPUNTEN: 55’ Burhan 0-1, 83’ Belmans 0-2. GELE KAARTEN: Lavreysen, Schildermans, Daniels, Cox, Boekx. SCHEIDSRECHTER: Souverijns. TOESCHOUWERS: 90. (frba)

TURKSE FC 2 MAASLAND NO 1

Promovendus Maasland NO begon nerveus aan zijn avontuur in tweede en dat brak de bezoekers al snel zuur op. Turkse FC vergat de doodsteek uit te delen en na rust kwamen de bezoekers iets beter voor de dag. Meer dan de aansluitingstreffer zat er echter niet in voor de jonge Maaslanders.

TURKSE FC: Cenik, Tamer Alabayoglu, Yazgan, Bicici, Karaca (46’ Teker), Ince (85’ Tarik Alabayoglu), Kandemir, Kilic (70’ B. Kaya), Eren, Taspinar, Bayraktar. MAASLAND NO: Verlaek, Stevens, Gielen (60’ Muyshondt), Bosmans (70’ Didderiens), Boonen, Henkens, Thaens, Peeters (65’ Chadli), Belfaqir, Roijakkers, Hendrikx. DOELPUNTEN: 12’ Tamer Alabayoglu 1-0, 17’ Bayraktar (strafschop) 2-0, 63’ Belfaqir 2-1 STRAFSCHOP: 17’ Bayraktar (omgezet). GELE KAARTEN: Bicici, Gielen, Roijakkers. SCHEIDSRECHTER: Pinxten. TOESCHOUWERS: 90. (frba)

EKSEL 0 MEEUWEN 4

Meeuwen boekte zaterdagavond een 0-4-zege bij Eksel. De bezoekers startten vol gas en Reumers benutte al na zeven minuten één van de vele kansen. Daarna herstelde Eksel het evenwicht en waren er mogelijkheden voor beide ploegen. Halfweg periode twee maakte Vanherck de 0-2 en in het slot dreven Bongaerts en Scheelen de score zelfs nog op tot 0-4.

EKSEL: Vrijsen, Rutten, Driessen, Camps, Beyen, Paesen, Vervloet, Marijn Bertrands, Moranduzzo, Weckx, Karel Bertrands. MEEUWEN: Knevels, Kelchtermans, Segers, Scheelen, Bongaerts, Rogiers, Vanherck (87’ Aourz), Nijs, Reumers, Franssen, Luyten (86’ Bogaerts). DOELPUNTEN: 7’ Reumers 0-1, 65’ Vanherck 0-2, 70’ Bongaerts 0-3, 85’ Scheelen 0-4. GELE KAARTEN: Moranduzzo, Nijs. SCHEIDSRECHTER: Reggers. TOESCHOUWERS: 320. (bs)

ELEN 3 ANADOL 0

Elen was in het eerste kwart van de wedstrijd sterk en stond dan ook verdiend met 2-0 voor na doelpunten van Schoonbroodt en Opde-kamp. Ondanks een gemiste strafschop nam Anadol na de rust het heft in handen. Scoren lukte echter niet. In de slotminuut legde Palmans de 3-0-eindcijfers vast.

ELEN: Bollen, Daniels, Erlingen, Rutar, Neyens (76’ Palmans), Lamberigts (72’ Gielen), Salhane, Schoeters, Schoonbroodt (88’ Pass), Opdekamp, Rener. ANADOL: Kara, Karakaya, Buntinx, Can, Huyuk, Topal (70’ Kutlu), Ozturk (46’ Ayaz), Ozpoyraz, Terrasi, Karatoprak, Yaman. DOELPUNTEN: 18’ Schoonbroodt 1-0, 21’ Opdekamp 2-0, 88’ Palmans 3-0. STRAFSCHOP: 35’ Huyuk (gemist). GELE KAARTEN: Bollen, Schoonbroodt, Kara, Rener. SCHEIDSRECHTER: Lemmens. TOESCHOUWERS: 120. (bs)

REPPEL 1 STOKKEM 1

Beide ploegen konden zich vinden in dit billijk gelijkspel. Reppel opende sterk en Kerkhofs rondde met een knap schot een mooie combinatie met Tijskens af: 1-0. Stokkem kwam stilaan in de wedstrijd en Cox hing de bordjes in evenwicht: 1-1. In een mindere tweede helft was Cox met een gevaarlijk afstandsschot nog dicht bij een tweede doelpunt.

REPPEL: Leijnen, Martens, Jonckers, Smeets, Goossens, Langens, Vanhelden, Kerkhofs, Janssen, Tijskens, S. Vanheeswijck (76’ Ragos). STOKKEM: Celis, Tavormina (85’ Kyrian Vanheeswijck), Leenders, Peters, Kaygan (88’ Oxinoudis), Nadir, Rojas (69’ Baccus), Ben Smail, Lenaerts, Cox, Colson. DOELPUNTEN: 11’ Kerkhofs 1-0, 30’ Cox 1-1. GELE KAART: Leenders. SCHEIDSRECHTER: Huls. TOESCHOUWERS: 100. (bs)

LINDELHOEVEN 2 LUTLOMMEL 4

De thuisploeg liep in het eerste half uur tot 2-0 uit, maar vergat de klus helemaal af te maken. Na de 2-1 van Gevers kwam Lutlommel opzetten. De thuisploeg verloor in het laatste halfuur niet alleen Koen Maes en Claes (2x geel) met rood, maar ook de wedstrijd na goals van Lemmens, Jacobs en Nijs: 2-4.

LINDELHOEVEN: Huysmans, Claes, K. Maes, A. Maes, Deferm (80’ Vanbuel), Geunens, Goutsmet, Habets, Vandendungen, Debauve (75’ Mues), Meeus (70’ Danisik). LUTLOMMEL: Hoekx, Luyten, Jacobs, El Arguiioui (60’ Desautez), Vanderhoydonks, Gevers, Maes (63’ Dilissen), Vanden Boer, Lemmens, Nijs, Blancke. DOELPUNTEN: 8’ Meeus 1-0, 21’ Vandendungen 2-0, 30’ Gevers 2-1, 67’ Lemmens 2-2, 72’ Jacobs 2-3, 90’ Nijs 2-4. GELE KAARTEN: Claes, Vanderhoydonks, Nijs. RODE KAARTEN: 71’ K. Maes (fout), 85’ Claes (2x geel) SCHEIDSRECHTER: Claes. TOESCHOUWERS: 130. (path)

GRUITRODE 0 KFC HAMONT ‘99 3

KFC Hamont maakte vooral in de tweede helft het verschil. Een mooie kopbal en dito vrije trap brachten de bezoekers rond het uur op een dubbele voorsprong. In de slotminuut maakte Ricardo Leao Kessels zijn tweede treffer van de dag: 0-3.

GRUITRODE: Florczak, Zang, Jan Lemmens, Hermans, Doumen, Broekx (81’ Wim Lemmens), Vandeberg (67’ Dezeure), Van Den Broek, Flipkens (67’ Brands), Bosmans, Geurden. KFC HAMONT ‘99: Stelten, Looijmans (73’ Meyers), Reyskens (52’ Cisse Peeters), Goossens, Thys, De Vos, Vrijsen, Ferren Peeters, Leao Kessels, Maes, Geelen (89’ Nullens). DOELPUNTEN: 55’ Leao Kessels 0-1, 66’ Geelen 0-2, 90’ Leao Kessels 0-3. GELE KAARTEN: Zang, Reyskens. SCHEIDSRECHTER: Lehembre. TOESCHOUWERS: 100. (bs)