Priester Alexander Stroobandt staat terecht voor schuldig verzuim.
Volledig scherm
Priester Alexander Stroobandt staat terecht voor schuldig verzuim. © Benny Proot

Brugse priester staat terecht voor schuldig verzuim bij zelfdoding

Een 57-jarige Brugse priester staat in de Brugse rechtbank terecht voor schuldig verzuim bij de zelfmoord van zijn vriend. De weduwe van Gistelnaar Tony Vantomme (54) diende in oktober 2015 klacht in, nadat ze ontdekte dat haar man twee uur voor z’n dood had gebeld met de priester en tevens z’n goede vriend Alexander Stroobandt.

20 reacties

  • philippe dusablon

    6 jaar geleden
    eindelijk een stap om de kerk uit te sluiten voor de wetgeving, nu het kindermisbruik gaan uitspitten en openbaar voor justitie brengen, Rik Torfs eat your hart out, kerkelijk recht bestaat niet in de samenleving, het zijn alleen spelregeltjes voor zij die paus en bisschopje spelen, en de kerkfabriek is hun speelgeld. Bovendien krijgen ze nog miljoenen overheids geld om hun blazoen en luxeleventje in de verf te zetten.
  • Bert Boedts

    6 jaar geleden
    diane beernaerts dus gij vind dat die priester in zijn auto moet springen ,weet gij hoeveel mensen er in meerdere parochie's wonen ,die man kan dat gewoon niet aan ,en terecht hij heeft goed gehandeld ,als ge wil stoppen doe je dat toch ,ik heb niet gevraagd om geboren te worden ,lat me dan tenminste kiezen hoe ik stop
  • jan wilms

    6 jaar geleden
    die man heeft toch geleefd zolang hij wilde ,wat is dat nu ,tegenwoordig wil men iedereen in leven houden ,maar als een persoon nu wil sterven laat hem doen
  • Alberta Vogeleer

    6 jaar geleden
    Heeft hij gezegd dat hij het moest zwijgen? De meeste mensen die zelfmoord plegen en voordien iemand bellen is eigenlijk een roep om aandacht! Heeft hij hem opgebeld in zijn functie van priester of als zijn vriend!
  • Peter Buyck

    6 jaar geleden
    Dus Diane... als jij ziek (verkouden, griep, ...) op het werk verschijnt mag ik de huisarts bellen, ook al wil jij het zelf niet.