© hbvl

Mieve kermis

Een van de grootste kermissen in Noord Limburg is zeker de kermis van Meeuwen. De kermis staat vanaf dit weekend in het centrum, op het kerkplein, op het Melsensplein en in de omliggende straten van Meeuwen centrum. Er staan ongeveer een 80 tal verschillende attracties opgesteld.

RDR

De kermisattracties vormen uiteraard de hoofdmoot, maar de kermis staat ook altijd garant voor top entertainment, optredens en lange, gezellige avonden in cafés en feesttenten. De horeca speelt er maar wat graag op in.

De Kermis begint op de zondagmiddag vanaf 14u en draait tit na middernacht. Kermismaandag start na een misviering in de Sint Martinuskerk en achteraf kan je een stevige hap eten en pint drinken in de verschillende horecazaken. Vanaf 15u openen de kermisattractie 's. Dinsdagmiddag is een hoogdag voor 1500 kinderen met een beperking, hun jaarlijkse gratis kermisdag danken ze aan een samenwerking van de foorkramers, de gemeente en de adviesraad voor personen met een handicap. Dinsdagavond is er de traditionele Meet en Greet met de spelers van KRC Genk. Om 19u45 is er een vuurspektakel, in samenwerking met de foorkramers, op het plein voor het gemeentehuis. Het jaarlijkse kermisevenement sluit donderdag af rond middernacht.

Maar tussen de opening en de sluiting vinden er ook genoeg activiteiten en optredens met artiesten plaats. In Het Complot, Het Volkshuis, The Mood, JH De MAnss, Het Pleintje, ’t Stamineeke en De Witte Vleugel voorzien ze optredens en fris bier om de dansavonden wat meer kleur te geven. Wat er zoal te beleven valt kan je vinden op de website van de gemeente. Donderdagavond is de befaamde slotdag bij de plaatselijke horeca en in de feesttent aan The Mood.

Bezoek Kermis

Parkeren doe je achter ’t Heem of langs de Hoogstraat. Ook de parking aan de Okay langs de Weg op Bree is beschikbaar. Tijdens de kermisdagen kan het wel erg druk zijn waardoor de parkeerplaatsen schaars zijn. Kom met de fiets of te voet, dat is veiliger en het gaat sneller, dat is dit absoluut aan te raden.

Omwille van de veiligheid is de doorgang Hoogstraat-Dorpsstraat, vanaf de Kiestraat tot aan de Torenstraat, afgesloten voor verkeer van zondag tot en met woensdag. Het doorgaande verkeer moet via de omleidingsweg N 76 naar Genk rijden en omgekeerd. De parkeerzone aan de Kloosterstraat blijft bereikbaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer