Direct naar artikelinhoud

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel

Fashion- en travelblogger Dennis Van Peel: “Klassieke, praktische items die een groot statement maken”

Op de modebeurs Pitti Uomo 94 presenteerde MINI een capsulecollectie voor de ‘urban traveller’: MINI FASHION FIELD NOTES, gecreëerd in samenwerking met The Woolmark Company, ontworpen door verschillende designers en geïnspireerd op reisverhalen. Fashion- en reisblogger Dennis Van Peel was erbij op Pitti Uomo en koos zijn favoriete stukken uit de capsulecollectie. 

Wie: Dennis Van Peel (22) is blogger en voorziet bedrijven van consultancy mbt sociale media
Blog: MENUAL is een blog voor mannen die zich focust op lifestyle, mode en reizen (www.men-ual.eu)
Stijl: casual en minimalistisch mét classic en vintage twist
Dit moet elke man dit najaar in zijn garderobe hebben: 1. Een wijdere broek 2. Een Shearling Jacket 3. Een Bomber Jacket.
Volg hem op Instagram 
@dennisvanpeel 

Lees verder onder de foto.

MINI maakt modecollectie voor de urban traveller
Beeld Dennis Van Peel

MINI maakt een GROOT statement
Dennis: “Waar je tijdens de fashionweeks in Milaan, New York en Parijs in de eerste plaats nieuwe trends te zien krijgt, draait het op modebeurs Pitti Uomo vooral om ontwikkelingen op vlak van stoffen, patronen en kleuren. Het is het epicentrum van technologische vernieuwing in de mode en dat maakt deze beurs tot één van de belangrijkste fashion- en lifestylebeurzen voor mannen ter wereld. Dit jaar was ik er voor de eerste keer bij in Firenze. Eén van de collecties waar ik benieuwd naar was, was die van MINI. Ik kende MINI als automerk en wist dus vooraf niet goed wat te verwachten. Maar het sprak me aan dat het merk – in samenwerking met The Woolmark Company - een collectie voor urban reizigers had gemaakt en daarvoor beloftevolle designers van over de hele wereld onder de arm had genomen, met één bindend thema: reizen. De angst dat werken met zo’n verschillende invloeden zou leiden tot een onsamenhangend geheel bleek onterecht. MINI bracht op Pitti Uomo een Capsule Collectie die zowel op technisch als op mode-vlak een vooruitstrevend statement maakt en een interessant verhaal te vertellen heeft. Seizoensoverschrijdende, functionele kledij die je op verschillende manieren kan dragen, die bestand is tegen diverse weersomstandigheden én die je dankzij de pasvorm en het kleurgebruik gerust fashion forward mag noemen. MINI items met een groot statement.”

Aziatische power & kleur bij Staffonly
Dennis: “Het lichtblauwe casual hemd van Staffonly viel me meteen op. De stof – viscose - is prachtig en ook het pastelblauw is opmerkelijk voor het najaar. De pasvorm is een beetje oversized wat de look een zekere coolness geeft. Bovendien is het hemd gewoon heel aangenaam, comfortabel om dragen.
Nog zo’n stuk dat mij meteen in het oog sprong was de ‘wool silk blend coat’, ook van ontwerpersduo Staffonly. Een trenchcoat is een elegante klassieker, die een simpele look meteen gekleed maakt. Het is ook een makkelijk stuk dat zich leent voor uitstapjes en reizen. Deze is bovendien warm, bestand tegen regen, voorzien van veel pockets én door de gewaagde kleurkeuze ook nog eens behoorlijk fashionable.

Lees verder onder de foto.

Fashion- en reisblogger Dennis Van Peel draagt het lichtblauwe casual hemd en de ‘wool silk blend coat’ van Staffonly.Beeld Dennis Van Peel

Sinds ik op mijn negentiende in Mexico ben gaan studeren heb ik de smaak voor reizen en voor het opsnuiven van nieuwe culturen zwaar te pakken. Ik leef zowat uit mijn koffer en ik zou het niet anders meer willen. Dit jaar heb ik me voorgenomen om 5 nieuwe landen te bezoeken en ik heb er nog twee te gaan. Hoog op mijn bucketlist staan Japan en Zuid-Korea. Seoul en Tokyo zijn op dit moment twee grote modespelers. In Azië durven mensen sowieso al wat meer op vlak van mode en kleur. Geen wonder dus dat ontwerpersduo Staffonly zelf afkomstig is uit Shangaï.
Ik kan me inbeelden dat dit hemd en deze architecturale jas vooral in Tokyo goed zouden scoren. Ik zie het al voor me: in deze jas een zebrapad van een druk kruispunt oversteken in de Japanse hoofdstad. Picture perfect.”

MINI transformeerde zichzelf tot een urban lifestylebrand met onder meer een focus op creatieve domeinen zoals mode en design. Wil je meer weten over de Capsule Collectie ‘MINI FASHION FIELD NOTES' van MINI? Lees er alles over op www.mini.com/fashion.

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel