REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

"Wij zijn met meer": tienduizenden mensen bij concerten tegen extreemrechts in Chemnitz

De Oost-Duitse stad Chemnitz heeft demonstraties van de islamofobe alliantie Thügida en de rechtse populistische beweging Pro Chemnitz verboden. Beide organisaties wilden actievoeren tegen het openluchtconcert "#wirsindmehr" dat er vandaag wordt gehouden tegen racisme, vreemdelingenhaat en geweld. Zowat 65.000 mensen hebben de openluchtconcerten bijgewoond.

40 reacties

  • Francois Peters

    6 jaar geleden
    Als ik morgen een demonstratie wil organiseren en daarvoor een bekende band inhuur dan krijg ik ook tienduizenden op de been die allen afkomen om een gratis concert bij te wonen daar dan wat prietpraat verkondigen tussen twee liedjes in wil nog niet zeggen dat iedereen daar aanwezig akkoord gaat met wat voor onzin daar wordt verkondigt trouwens Wir sind mehr betekent vrij vertaalt we zijn beter dan dat
  • philippe dierickx

    6 jaar geleden
    Vlug vlug een gratis concertje organiseren waar zelfs een straathond naar toe trekt en dan beelden manipuleren om het een massa te laten lijken. Er waren 8000 toeschouwers geen 40000. Bende leugenaars.
  • DIRK VAN DESSEL

    6 jaar geleden
    Hoezo "tegenbetoging verboden" ? Rare "democratie" daar in Duitsland onder het juk der gelovigen der "Linkse Kerk", die er kennelijk als Staatsgodsdienst geldt.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Ook al is de meerderheid van de bevolking rechtshandig, marc Deglin, een goede pianist speelt met beide handen. En voor de meeste dingen die we zelf doen hebben we ook beide nodig.
  • Gaston Foubert

    6 jaar geleden
    Was er geen muziek geweest zou het veel minder zijn geweest.