Foto door Justine Camacho via Unsplash
Volledig scherm
© Foto door Justine Camacho via Unsplash

Zo vaak moet je je donsdeken wassen

Iedereen weet ondertussen wel dat je er beter aan doet om je lakens elke week te wassen. Kwestie van de bacteriën die maar wat graag verder kweken in je bed een halt toe te roepen. Maar hoe zit het met je donsdeken? Ook dat moet je blijkbaar van tijd tot tijd een goede wasbeurt (laten) geven.

19 reacties

  • irene van impe

    6 jaar geleden
    Ik verkies nog altijd een deken met normaal plat Laken : gemakkelijker te onderhouden en minder zweten. Volgen mij is elke week lakens wassen veel te veel, 's morgens gewoon je bed laten openliggen voor een open venster.
  • Marleen Breugelmans

    6 jaar geleden
    advies van vroeger : het dekbed in de mist hangen en nadien laten drogen
  • Artuur Lemmens

    6 jaar geleden
    Ik slaap in mijn zetel met de tv nog aan. Prima
  • Theo Van Hoof

    6 jaar geleden
    Een dekbed of een dons Elle Devee? Een echte dons hoef je echt niet zo dikwijls te wassen. Dagelijks goed verluchten. Je bed niet onmiddellijk dicht smijten. Het bed laten ademen.
  • René Lippeveld

    6 jaar geleden
    Bij mijn grootmoeder, en ik denk ook bij mijn moeder, werden de lakens verwisseld om de zes weken. Bij de eerste werden die dan wel afgekookt, daarna gewassen in een voorhistorische, maar onverslijtbare machine en vervolgens gebleekt, op "den blijk gelegd". Het is een illusie om te denken dat een moderne wasmachine de laatste microob uit uw was haalt. Ik schreef het al eerder: als men alles moet doen wat voorgeschreven wordt, is een week vele malen te kort, ook, en vooral, anno 2018.