(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © Photo News / Didier Lebrun

België gaat radioactief afval uit Luxemburg opslaan

Het Groothertogdom Luxemburg gaat gebruikmaken van de Belgische expertise op vlak van opslag van nucleair afval. Dat meldt de krant Le Soir. Luxemburg heeft een kleine productie van radioactief afval, die in samenwerking met België zal worden opgeslagen.

16 reacties

  • Jan Sierens

    5 jaar geleden
    Hans Molenbeek, u uitleg lijkt ook niet correct. Medisch radioactief afval is vooral van korte levensduur. Laag radioactief afval van lange levensduur is hoofdzakelijk afkomstig van het process van opwekking van kernenergie.
  • Roeland Van de Wal

    6 jaar geleden
    Hans Molenbeek: Blijkbaar hebt u hier de wijsheid in pacht en bent goed op de hoogte van een en ander.Vertel ons nu eens waarom die smeerlapperij dan niet in Luxemburg zelf kan opgeslagen worden?In het art verteld men daar niets over.misschien kan u ons voorlichten.Trouwens in het art staat niets over medisch afval.En nog iets: (NIRAS),Nationale Instelling voor Radioactief Afval en verrijkte Splijtstoffen!
  • Hans Molenbeek

    6 jaar geleden
    Jongens toch, stop met het proberen meepraten als je er niets over weet. Dit gaat niet over afval van kernenergie, maar over laagactief afval uit de medische sector. Iets waar wij in België trouwens ook een berg afval van hebben. Het grootste deel van alle radioactief afval in België komt van universiteiten en ziekenhuizen. Dus voordat je begint te klagen over het afval daarvan, denk maar eens eerst aan jezelf en of jij nog eens een scan wilt laten maken van iets wat er aan u scheelt.
  • Marc Spandel

    6 jaar geleden
    Is "een bilateraal akkoord" hier een synoniem voor "corruptie"?
  • Roeland Van de Wal

    6 jaar geleden
    Volgende investering van de heer Reynders zal waarschijnlijk een lucratief wijngoed in Toscane worden.....In de traditie van 'Belgische expertise'..........