De Franse president Emmanuel Macron.
Volledig scherm
De Franse president Emmanuel Macron. © REUTERS

Populariteit Emmanuel Macron in vrije val

De populariteit van de Franse president Emmanuel Macron staat op het laagste punt sinds zijn verkiezing in mei 2017. In augustus stond amper 31 procent van de Fransen nog achter zijn beleid, tien procentpunt minder dan in juli, blijkt uit de maandelijkse peiling van bureau Ifop.

33 reacties

  • bert paulussen

    6 jaar geleden
    Een president die komt uit bankierskringen, en dan denkt de Franse bevolking dat die zich ook maar iets aantrekt van Jan met de pet? Hoe goedgelovig, die Fransen!
  • Lisette Theunis

    6 jaar geleden
    Als je een mooi pratende bankier verkiest die onder Hollande er al niets van bakte; ga dan maar op de blaren zitten.
  • diane colman

    6 jaar geleden
    Tijdens de verkiezingen heeft hij zich heel anders voorgedaan, hij ging de immigratie niet zo drastisch aanpakken als le Pen MAAR hij ging Europa diplomatisch benaderen om de immigratie tegen te houden en zijn land hiertegen beschermen. Maar éénmaal verkozen is er van zijn beloftes niets terecht gekomen en dat wringt nu bij zijn Franse onderdanen.
  • Louis Roux

    6 jaar geleden
    Een typische reactie men wil een hoop veranderingen,maar niet bij mij. Langer werken;voor de anderen Meer sociale afhoudingen; bij de anderen Minder pensioen,; bij de anderen Zwaar beroep ; voor mij Minder sociale uitkeringen; bij de anderen Sneller afschaffen uitkeringen; bij de anderen En ga zo maar door. Zolang op sociale media iedereen ongebreideld zijn mening mag zeggen " Niet gehinderd door enige vorm van kennis" zal deze malversaties blijven bestaan
  • Nicole Gloden

    6 jaar geleden
    Mark Delange: In een totalitaire staat bestaat er geen vrijheid van seksualiteit noch vrijheid van mening.... Je kunt Frankrijk moeilijk een totalitaire staat noemen... Ik woon daar toevallig, dus ik weet wel waarover ik het heb. Verder is er helemaal geen sprake van dat de sharia toegepast zal worden in Frankrijk. Just saying...