Kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen.
Volledig scherm
Kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen. © BELGA

Kinderrechtencommissaris over rapport jeugdinstellingen: "Niet eenzijdig negatief"

Kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen heeft gereageerd op het gelekte rapport over de gesloten Vlaamse jeugdinstellingen. Hij benadrukt dat het document geen definitief rapport is, maar "een bundeling van de verslagen van de vrijwillige maandcommissarissen, waarin positieve en negatieve zaken aan bod komen. Daaruit moeten we nu een rode draad halen."

11 reacties

  • JAN krommentak

    6 jaar geleden
    Het is nooit goed verzorging één op één met gewelddadige kinderen die geweld gebruiken tegen hun verzorgers , per maand kost zo iemand 10.000 Euro
  • Phil Duncan

    6 jaar geleden
    Het slechtste wordt uitvergroot en het goede geminimaliseerd . Het eenmalige wordt voorgedragen als zijnde de algemene regel . Iedereen doet zijn best met de aangereikte middelen maar waar het schoentje wringt daar wordt over gezwegen , er gaat teveel naar vluchtelingen en vreemdelingen maar voor eigen volk ??? Triestig .
  • Gilbert Vermeersch

    6 jaar geleden
    Peeters zou zeggen: dit is niet wijs deze toestand te openbaren, Van Parys heeft met de juiste vragen dit schandalig gedoe Publiek gemaakt.
  • censor

    6 jaar geleden
    Van Deurzen de tegenpool van Peeters, de een zie je alle dagen , den anderen nooit met een uitleg...
  • August Leemans

    6 jaar geleden
    Wat mij opvalt is dat kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen er als de kippen bij is om cretiek te uiten op het beleid van vreemdelingen zaken met betrekking tot het opsluiten van het gezin in afwachting van hun uitwijzing. Zelf kan hij wel geen orde op zaken stellen in de jeugdinstellingen dat onder zijn bevoegdheid valt. Dat is pas struisvogelpolitiek.