De lijstnummers die de partijen vanmiddag toebedeeld kregen.
Volledig scherm
De lijstnummers die de partijen vanmiddag toebedeeld kregen. © BELGA

Sp.a krijgt lijstnummer 1 bij lokale verkiezingen, N-VA op 2

De lokale verkiezingen komen nu echt dichterbij. Nog exact 40 dagen en u mag - of beter gezegd: moet - weer naar de stembus. Vanmiddag vanaf 12 uur mochten twee onschuldige kinderhandjes bepalen welke partij welk lijstnummer krijgt en dus op welke plaats op het stembiljet of het computerscherm komt te staan. Sp.a krijgt dit jaar de eer van nummer 1, Open Vld sluit met nummer 6 het rijtje van nationale partijen af.

39 reacties

  • Peter Janssens

    6 jaar geleden
    Voor de rooi al een overwinning. Geniet ervan mensen, het is jullie gegund. Bij de echte verkiezingen vooral niet vergeten uit te kijken dat je je hoofd niet stoot aan de kiesdrempel hé.
  • Henri Jordens

    6 jaar geleden
    Nicole Maenhoudt. N-VA moet wel de rommel opkuisen van 50 jaar ROOD wanbeleid. Kijk maar naar de verloedering in en rond Antwerpen. Wie heeft destijds (onder druk van Groen?) zijn kazak gedraaid en ons voor 15 jaar achteruit gezet voor de verbinding over of onder de Schelde. We kunnen een encyclopedie vullen met hun vuile zaakjes.
  • JAN krommentak

    6 jaar geleden
    SP A gelukkig maar het zal maar van korte duur zijn en NVA zijn rijk is voorbij want als 2 honden vechten voor een been dan loopt de ................
  • anna geulen

    6 jaar geleden
    Een ezel stoot zich geen 2x aan de zelfde steen , 2 jaar langer werken kreeg een groot deel op zijn bord. Verstandige mensen stemmen dus zeker niet voor lijst 2, tenzij ze voor de 2 de keer bedrogen willen worden. Lijst 2 ? NEE!
  • Frans Peeters

    6 jaar geleden
    Een dikke Nr 5