Minister van  Ambtenarenzaken Steven Vandeput (N-VA).
Volledig scherm
Minister van Ambtenarenzaken Steven Vandeput (N-VA). © Photo News

Vakbonden trekken naar minister Vandeput uit protest tegen nieuwe regeling ziektedagen

De drie nationale vakbonden van de ambtenaren gaan morgen een symbolische protestactie voeren tegen de afschaffing van de ziekteregeling van de ambtenaren. Eind juli besliste de federale regering om dat systeem waarbij de ambtenaren niet-gebruikte ziektedagen kunnen opsparen, af te schaffen vanaf 2019. Na de beslissing "lijkt minister Vandeput minder geloofwaardig en betrouwbaar dan ooit", hekelen de vakbonden. 

35 reacties

  • Jef Heffens

    6 jaar geleden
    Dat is niet houdbaar, dat moet gewoon afgeschaft worden en dat weet zelfs een kind, maar niet de vakbond dus.
  • Michel Jozef

    6 jaar geleden
    En binnenkort staan ze weer met tenten en kraampjes, speciale bussen en treinen of zelfs Agusta's ergens te schooien om nog wat ramenant te vinden die nog politieagent of cipier zonder broek, postbode, treinbestuurder of -conducteur, buschauffeur of soldaat willen spelen tot 67. Dan ook nog eens zonder dat soort hospitalisatie- en groepsverzekering zoals in de privé of zonder zwart geld zoals de zelfstandigen EN de vaste benoemingen afschaffen.
  • Ronny Biesen

    6 jaar geleden
    Afschaffen die boel. Ofwel ook in de prive dezelfde voordelen als die ambtenaren
  • anna geulen

    6 jaar geleden
    De modale pendelaar weze gewaarschuwd Vandeput met escorte vliegt weer over de snelweg richting >Brussel. Kan hij gelijk langs de lobbygroep van de F35 gaan smakelijk en proost.
  • Daniel Wouters

    6 jaar geleden
    We willen dezelfde voorwaarden in de privé als de ambtenaren dwz 32dagen verlof IPV 20,en 16 feestdagen IPV 10,de zelfde pensioen en ziekteregeling,hoe komt het dat dit niet de eerste prioriteit is van de vakbonden!