Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © iStock

Ook volgend jaar overschrijding spilindex

GeldIn tegenstelling tot eerdere prognoses gaat het Planbureau er nu van uit dat de spilindex ook in 2019 zal worden overschreden. Dat blijkt uit de nieuwste inflatievooruitzichten van het Planbureau.

13 reacties

  • Ronny Ooijen

    6 jaar geleden
    En zopas kregen we het geweldige nieuws dat het gat in de begroting 5 miljard euro groter is geworden. raf peeters, een stijging van de staatsschuld met 43 miljard euro sinds 2014 is iets naar mijn mening iets meer dan een paar miljard. Deze schuld bedraagt volgens de Nationale Bank van België momenteel 456 miljard euro. De vlaming koos en krijgt wat deze verdient. Ook na de volgende verkiezingen.
  • An Vanden Bossche

    6 jaar geleden
    De 3 indexsprongen waren het idee van de CD&V regering onder Wilfried Martens. Om de ambtenarenlonen en de uitkeringen naar een redelijk gemiddelde te brengen zouden heel veel indexsprongen nodig zijn: het gebeurt niet, men verhoogt liever de belastingen.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    @Didier BRIGLIA ,Hopelijk worden we bewaard van een tweede NVA regering volgend jaar want het eerste wat ze waarschijnlijk weer doen is een indexsprong ,hadden we 4 jaar terug ook al mogen ervaren.Zo een goed nieuws is het niet.
  • censor

    6 jaar geleden
    Tegen dan zal er wel een oplossing worden gevonden dit te compenseren, brandstoffen opslaan, het ligt voor de hand.
  • Cor Vermonden

    6 jaar geleden
    Liever op 02 januari 2019 al en op 30 december 2009 nogmaals.