© Lokale Politie Antwerpen

Wielklem voor bestuurder die rondreed in Antwerpen ondanks rijverbod

De Antwerpse politie heeft maandag opnieuw een verkeerscontroleactie uitgevoerd waarbij gecontroleerd werd op alcohol, drugs en het al dan niet in orde zijn van de boorddocumenten. Een bestuurder die rondreed terwijl hij een rijverbod heeft, mag niet voorlopig niet meer met zijn auto rijden.

dvd

Het verkeersondersteuningsteam regio West voerde maandagnamiddag een controleactie op de Oudeleeuwenrui. Het team controleerde de boorddocumenten en onderwierp bestuurders aan een adem- en een speekseltest.

“In totaal werden 63 voertuigen en 89 inzittenden gecontroleerd”, zegt de Antwerpse politie in een persbericht. “Eén iemand legde een positieve ademtest af. Bovendien reed hij rond ondanks een rijverbod en kon hij geen geldig keuringsbewijs voorleggen. Zijn wagen werd vastgelegd met een wielklem voor de rest van de duur van zijn rijverbod.”

Verder reed één wagen onverzekerd rond, werd één iemand betrapt op gsm-gebruik achter het stuur en konden drie bestuurders geen geldig inschrijvings- of keuringsbewijs voorleggen. Eén iemand schond de voorwaarden van zijn voorlopig rijbewijs.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER