Torra presenteerde zijn separatistische routeboek gisterenavond tijdens een lezing met de titel 'Ons Moment'. Vijf maanden geleden werd hij gekozen als premier van Catalonië in de plaats van Carles Puigdemont.
Volledig scherm
Torra presenteerde zijn separatistische routeboek gisterenavond tijdens een lezing met de titel 'Ons Moment'. Vijf maanden geleden werd hij gekozen als premier van Catalonië in de plaats van Carles Puigdemont. © EPA

Catalaanse premier blaast afscheidingswens nieuw leven in

De Catalaanse leider Quim Torra heeft de campagne om zijn regio af te scheiden van Spanje nieuw leven ingeblazen. Hij riep de centrale regering in Madrid op toestemming te geven voor een onafhankelijkheidsreferendum en wees een stembusgang af die slechts een grotere autonomie oplevert.

4 reacties

  • rob jamers

    6 jaar geleden
    ze kunnen dromen van onafhankelijkheid die niet zal gebeuren en de puïdeont lafaard die dankzij de nva hier blijven
  • Android Roots

    6 jaar geleden
    Gaan die nog veel de tijd van de zinnige mensen laten verliezen met hun onafhenkelijkheid -ik ik ik -wensen en dictatuurdromen , triestig gepeupel die gefrustreerde separatiesten die de wet van een meerdere niet kunnen aanvaarden
  • Olivier van Remoortel

    6 jaar geleden
    Wat een populisme! Met 7 miljoen inwoners en 60% van het bedrijfskapitaal is buitenlands. Eens dat zich terugtrekt - wegens het verliezen van de financiële voordelen die een EU lidstaat biedt - zal het lang niet zo voorspoedig gaan als de separatisten hun kiezers voorspiegelt. Bovendien is de afscheidingsdrang in de rijkste regio, Barcelona, uiterst gering.
  • Marco Par

    6 jaar geleden
    Het facistische Spanje zal terug stoottroepen sturen om de burgers gehoorzaamheid bij te timmeren. De jaren 40 ziun daar helemaal terug.