belga
Volledig scherm
© belga

"Strijd tegen klimaatverandering kan 22.000 miljard euro en 65 miljoen banen opleveren tegen 2030"

De strijd tegen klimaatverandering zal groei teweegbrengen en welvaart creëren, pleiten internationale experts in een rapport. Door de mogelijke winsten in kaart te brengen, willen ze landen en bedrijven overtuigen om sterkere verbintenissen aan te gaan.

27 reacties

  • Ferdinand Engelbeen

    6 jaar geleden
    Marco Maerten, als een "innoverende" job niets opbrengt dan zal de doorbraak van die innovatie nog lang op zich laten wachten. Een firma die geen winst maakt gaat failliet, dat gaat ook op voor zonnepaneelmakers en -leggers of voor windmolenboeren. Windmolens kosten ook vogel- en vleermuislevens terwijl ze continu veel geld kosten en amper CO2 uitsparen. Beter investeren in opvangbekkens voor te veel en te weinig regen.
  • Marco Maerten

    6 jaar geleden
    Jan De Korte,de éne job verdwijnt,maar wordt vervangen door een innoverende job,zo gaat het al deccenialang.En trouwens,als dit bijdraagt aan een betere wereld i.p.v het huidig zuiver winstgevend systeem te koste van leven op de planeet,is dat een goede investering waard.
  • Miguel Leboucq

    6 jaar geleden
    Aangezien de wereldbevolking jaarlijks met meer dan 70 miljoen mensen toeneemt, stellen die 65 miljoen jobs weinig voor.
  • Jos Goris

    6 jaar geleden
    En waarom wordt er niet mee doorgewerkt dan ,of is dien droom te hoog gegrepen ik ga mijne lotto laten invullen door die Mevrouw want die heeft precies kennis of is ze nog niet wakker!
  • Raoul Hoylaerts

    6 jaar geleden
    dat gaat enkel aan ons miljarden kosten en opleveren doet dat niks.geen jos en niks anders ook niet.de klimaatsverandering stopt niemand.het enige wat er gebeurt is ons blijven een rad voor de ogen draaien om zelf rijker te worden.en een windmolen begint te renderen als hij aan vervanging toe is.