Baert
Volledig scherm
© Baert

Plafond Hof van Cassatie in Brussels justitiepaleis ingestort, twee gewonden door omvallende kasten bij Hof van Beroep

In het Brusselse justitiepaleis is het plafond van de griffie van het Hof van Cassatie gedeeltelijk ingestort. De instorting vond afgelopen nacht plaats en maakte geen slachtoffers, maar de materiële schade is aanzienlijk. Oorzaak van de instorting is waterinsijpeling, klinkt het. Bij het hof van beroep vielen maandag al twee gewonden toen enkele archiefkasten omvielen, is vandaag bekend geraakt. Brussels burgemeester Philippe Close (PS) vraagt zich af of het echt nog tot 2040 zal duren vooraleer het oude jusititiepaleis, dat al tientallen jaren in de steigers staat, gerenoveerd zal worden.

133 reacties

  • eric maier

    6 jaar geleden
    Dat gebouw is altijd al in "renovatie".. nooit anders geweten. een bodemloze put die beter gesloopt kan worden en wat anders in de plaats. Maar ook geen gedrocht zoals dat in Anrwerpen - peperduur in onderhoud en vol problemen.
  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    men kan in 5 jaar opgelost hebben de Brusselse Vakscholen samen zo gebouw vernieuwen Weinig jongeren zouden spijbelen eindelijk interessant doel zou 90% zeggen!
  • Liliane Depauw

    6 jaar geleden
    Ik neem aan dat men patrimonium wil redden maar laat het een museum worden en maak een ander justitiepaleis waar alles veiliger is, dit kost stukken van mensen, staat reeds 30 jaar in de steigers en is echt niet veilig, zowel binnenin als buiten uit, affront voor Brussel, onkruid (bomen) woekeren door de gevels.
  • philippe dusablon

    6 jaar geleden
    nieuwe douches, meubilair, decoratie, vloerbedekking en fitness op elk kabinet van elk ministerie en zijn bijhuizen, maar voor de rest is er geen geld meer. Dit is wat waar politiek voor staat, wanbeleid , onkunde en vooral eigenbelang. Mooi gezelschap.
  • maurice snelders

    6 jaar geleden
    Zal straks als een kaartenhuisje ineenstuiken... Net als de Cd& met Geens op kop