EPA
Volledig scherm
© EPA

Opvallend veel borstkanker bij mannen die met 9/11 bij Ground Zero werkten

Statistisch is maar één procent van alle Amerikaanse patiënten met borstkanker een man. Verhoudingsgewijs zijn er veel meer slachtoffers van borstkanker tussen de mannen die op 11 september 2001 in de buurt van Ground Zero waren tijdens de vreselijke terreuraanslagen in New York. Er zijn minstens vijftien gevallen bekend. Dat meldt de New York Post.

14 reacties

  • Don Tessers

    6 jaar geleden
    Ground Zero draagt nog steeds geheimen met zich mee........de ziektes opebaren zich al dmv vormen van kanker, maar of ooit Ground Zero zijn geheimen prijs zal geven?
  • marc de Volder

    6 jaar geleden
    Zelfs nu nog sterven agenten en hulpverleners,die ter plekke waren. Zag ik op Officer Down Memorial Page.Ze worden of werden ziek omdat ze daar waren om te helpen.Meestal van de NYPD,sommigen van Port Authority Police en FBI.
  • Manuela Lespagnard

    6 jaar geleden
    Dat is nu Ground Zero geworden. Als je er gaat voelt je de depressie in de lucht, heb ik en veel anderen vernomen. Asbestos draadjes leven maar 72 uren en worden door de longen ingeademd (mesothelioma). Het zullen meestal vrouwen zijn die borstkanker zullen hebben van asbestos. Ik denk meer dat die mannen hun borstkanker hebben gekregen van, inderdaad, bestralingen.
  • JAN krommentak

    6 jaar geleden
    Het was toch geen geheim dat er tussen het stof veel asbest zat toen voorspelde men al dat dit gevolgen zou hebben op de volksgezondheid en de redders !
  • Thierry De koninck

    6 jaar geleden
    Ook hier zie je dikwijks giftige rook bij een grote brand. De enige raad die omwonenden dan krijgen is ramen en deuren gesloten houden, met de opmerking dat de rook niet giftig is.