Het dragen van een boerka is in Denemarken sinds deze maand verboden.
Volledig scherm
Het dragen van een boerka is in Denemarken sinds deze maand verboden. © ANP

Deense politie beboet Turkse toeriste voor dragen van sluier

Een Turkse toeriste in Denemarken is wegens het dragen van gezichtsbedekkende kleding op de bon geslingerd. De vrouw wilde haar visum verlengen en stapte, zich niet bewust van het sinds deze maand geldende boerkaverbod, gesluierd een politiebureau binnen. 

16 reacties

  • Geert Landsman

    6 jaar geleden
    Geloof is een hobby en doe je thuis!
  • Marc Van der Vloedt

    6 jaar geleden
    Bepaalt onbedekt paternalisme nog steeds zedigheid en ledigheid van een (vrouwelijk) persoon ? Zijn altijd passende schoentjes niet gemakkelijker bij elke aangelegenheid ?!
  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    Gezichtsbedekkende kleding is om veiligheidsreden terecht verboden. Ik beklaag de Denen wel die zonder sjaals de winter moeten trotseren en de motorrijders die geen scherm mogen hebben op hun helm.
  • Rudy Van Schelvergem

    6 jaar geleden
    Boerka’s horen niet in de westerse wereld.
  • Maria de swert

    6 jaar geleden
    In Moslimlanden doe je uw goesting , kan ik niks over zeggen , maar in het westen gelden andere regels dus...…. Ik zou ook eens mijn schoenen moeten aanhouden in een Moskee , want in onze kerken moeten die ook niet uit , ik denk dat ik nogal wat ga meemaken , dus pas U aan , aan de plaats en gewoonten van dat land en het probleem is opgelost , simpel toch en iedereen tevreden !