ABC News
Volledig scherm
© ABC News

Vliegtuig in quarantaine in New York nadat passagiers ernstig ziek worden

Een vliegtuig dat vertrokken was in Dubai is rond 15 uur onze tijd geland op de luchthaven van JFK in New York omdat verschillende passagiers zich tegelijkertijd ernstig ziek begonnen te voelen. Het toestel werd in quarantaine gezet op een afgesloten plaats op de luchthaven en door het Amerikaanse Centre for Disease Control (CDC) aan een onderzoek onderworpen. Tien zieke passagiers zijn naar het ziekenhuis gebracht, meldt luchtvaartmaatschappij Emirates. 

41 reacties

  • Manuela Lespagnard

    6 jaar geleden
    Als dat zo blijft voortgaan zullen ze medisch personeel nodig hebben om alle passagiers een check-up te geven vooraleer ze de vlieger instappen.
  • Jurgen Smet

    6 jaar geleden
    Motor olie die verdampt is? Is een enorm gevaarlijk goedje als het bij de bleed air terecht komt. Dan heb je idd ook koorts ademhalingsproblemen en je kan er zelfs van sterven er lopen al verschillende processen tegen leveranciers van de olie
  • Dorien Mast

    6 jaar geleden
    @ronald de smet, het vliegtuig is om 15u onze tijd geland in NY, niet vertrokken...
  • Ronald De Smet

    6 jaar geleden
    Meneer Wielle, als het vliegtuig opstijgt om 15h00 onze tijd en ik geef mijn antwoord om 16h22 onze tijd is er nog altijd maar 01h22' verlopen. Ik zie niet in hoe men op die korte tijd van DXB naar JFK kan vliegen, om het even of men nu west- of eastbound gaat vliegen.
  • Elle Devee

    6 jaar geleden
    Toch niet slim om de niet zieke passagiers niet wat langer in quarantaine te houden. Incubatietijd kan bij verschillende mensen ook heel verschillend zijn. Voor hetzelfde geld worden zij achteraf nog ziek en ontstaat er een epidemie.