AFP
Volledig scherm
© AFP

Firenze deelt boetes uit aan snackende toeristen: tot 500 euro voor broodje op straat

Firenze gaat de strijd aan met snackende toeristen in het historische centrum. Wie al snackend betrapt wordt met een broodje, pizza of andere lekkernij in de verkeerde straat, riskeert een boete van 150 tot 500 euro. 

9 reacties

  • Nico Herbots

    6 jaar geleden
    Ze mogen er ook wel eens iets doen aan de malafide winkeluitbaters. Wij waren er 3 jaar geleden. Te weinig wisselgeld teruggeven aan toeristen was er blijkbaar de normaalste zaak van de wereld, van in de crèmerie, tot de supermarkt, tot het souvenirwinkeltje. De eerste keer denk je nog aan een onschuldige vergissing, maar na een week... Nu, ik kan me voorstellen dat die hordes toeristen wel degelijk voor schade, overlast en frustratie zorgen, ze zijn niet allemaal even beleefd.
  • Piet Van Buggenhout

    6 jaar geleden
    Ze melken toeristen langs alle kanten in Firenze. Verschillende straten mag je niet inrijden tenzij je er woont, de zogenaamde ZTL zones. Maar de borden staan op plaatsen waar je niet kunt omkeren, dus al wie die straten niet kent krijgt maanden later de rekening in de bus
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Men kan in die stad niet overal banken zetten. Het zou de schoonheid trouwens ontsieren. Te veel toeristen die uitblinken in luiheid en gebrek aan respect is het probleem. Men is daar overal op wandelafstand van de Arno rivier. Aan de overkant ligt een groot paleis en park. Langs de overs en aan de overkant is er wel plaats om rustig wat te eten. En de rommel overigens te dumpen in vuilbakken of terug mee te nemen.
  • Ludovic De Beuckeleer

    6 jaar geleden
    als men de toeristen niet tege moed wil komen , blijf er dan weg , ze zullen smeken om terug te komen.
  • Louis Holmes

    6 jaar geleden
    Genoeg vuilbakken voorzien? Men zou tot de laatste vuilbak moeten wegdoen, ik versta dat niet: als je met je rommel toekomt kan je ook met je rommel terug vertrekken? Je kan je daar toch op voorzien? Vuilbakken trekken rommel aan.